25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Şişli’de kadınlara ücretsiz psikolojik destek

Ak Parti kadınlara yönelik çalışmalarına Şişli’de hız kazandırdı.

17 Mart 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Şişli’de kadınlara ücretsiz psikolojik destek

Ak Parti kadınlara yönelik çalışmalarına Şişli’de hız kazandırdı. Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atfen her ayın 8’inde psikolojik yardıma ihtiyacı olan kadınlara uzmanlar eşliğinde ücretsiz olarak destek verecek

Günümüzde dikkat çeken kadınlara yönelik şiddet ve istismar gibi olaylar Devlet’in her kademesini ve örgütleri harekete geçirdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’yle birlikte Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı isteyen kadınlara ücretsiz psikolojik destek hizmeti vermeye başladı.

Desteği verecek ekip uzmanlardan oluşuyor

Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Şeref Sezgin önderliğinde gerçekleşen çalışma Ak Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Psikolojik Danışman Ayça Ferda Kansu yönetiminde gerçekleşiyor. Akademik çalışmalarına ABD, Atina, İran ve Kanadalı meslektaşlarıyla birlikte yürüttüğü IAPP (Institute of Applied Philosophy and Psygchology) çerçevesinde devam eden ve Psk. Ayça Ferda Kansu ve kurduğu profesyonel ekip Dünya Kadınlar Günü’ne atfen her ayın 8’inde psikolojik destek hizmeti sunuyor.

Destek tamamiyle ücretsiz

Desteğin kontenjan dahilinde tamamiyle ücretsiz olacağını belirten Ak Parti Şişli İlçe Başkan Yardımcısı ve AFK Felsefi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucu sahibi Psikolojik Danışman Ayça Ferda Kansu çalışma hakkında şunları belirtti:

"Bu destek ile maksadımız elbette öncelikle hayatın sorunları karşısında hanımlarımıza psikolojik destek olmak. Şiddet gören veya istismar edilen, kimseye yaşadığı sıkıntıları itiraf edemeyen kadınlarımıza onların sesini duyacak, dinleyecek ve yardım edecek bir el olduğunu göstermek, yalnız olmadıklarını hatırlatmak. Ancak arzu ettiğimiz netice sadece psikolojik bir destek değil. Biz kadınlarımıza psikolojik desteğin yanında hukuki haklarını ve yapabileceklerini de anlatmak istiyoruz. Kadınlara kendilerine verdiğimiz değeri göstermeyi ve onların özgüvenli bir şekilde hayatın içinde daha aktif var olmalarını arzu ediyoruz. Kadınların kendilerinin ve yaşamdaki yerlerinin farkına varmalarını ve siyasette daha çok yer almalarını sağlamayı da istiyoruz."

"Şişlili kadınlar yalnız olmadıklarını görsün istiyoruz’’

Ak Parti Şişli İlçe Bakşan Yardımcısı Psikolojik Danışman Ayça Ferda Kansu, konuyla ilgili açıklamasının sonunda “İnanıyorum ki kadınlarımız bizlerin de desteğiyle artık yalnız olmadıklarını görecek ve bu birliktelik dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılacaktır." şeklinde konuştu.

İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan Ak Parti Şişli İlçe Merkezi’nde kontenjan dahilinde gerçekleşen hizmetten yararlanmak isteyen kadınlar ad, soyad ve iletişim bilgilerini içeren bir elektronik postayı [email protected] adresine yollayarak veya 0532 334 38 63 numaralı telefona SMS yoluyla mesaj atarak başvurabiliyorlar.