20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Reyhanlılılar Regaip Kandili'nde birlik ve huzur için dua etti

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen terör saldırısının yaraları sarılmaya çalışılırken, Reyhanlı halkı Regaip kandili dolayısıyla camilere akın etti. Camileri dolduran Reyhanlılılar güven ve huzur ortamının devamı için dua etti.

16 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Reyhanlılılar Regaip Kandili'nde birlik ve huzur için dua etti
Ramazan ayının müjdeleyicisi olan ve üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen Regaip Kandili dolayısıyla Reyhanlı Yeni Mahallede bulunan Fatih Camisinde Kandil programı düzenlendi. Camilere akın eden Müslümanlar, birlik beraberlik, barış ve huzurun devam etmesi noktasında dualar etti. Regaip kandilinde Fatih camisine akın eden Müslümanlar da okunan Kur'an tilaveti ve söylenen ilahilerle geceyi dua ederek geçirdiler ve günahlarının affı için Allah'a dualar ettiler.

Yatsı namazına müteakip düzenlenen Kandil programında konuşan Fatih Camisi İmamı Hasan Aydın, istenmeyen bir terör saldırısıyla mübarek aylara girdiklerini belirtip şöyle konuştu: "Hiçbir mahlukun kabul etmeyeceği bir olay ile Recep ayına başlamış olduk. Rabbim, ne milletimize, ne insanlığa bir daha böyle acılar yaşatmasın. Rabbim Anneler gününde anneleri ağlatmasın. Rabbim birliğimizi huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin" şeklinde konuştu.

Fatih Camisine gelen Reyhanlılı Ahmet Demiri, "Regaip kandilinin bütün Müslüman kardeşlerimize hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah hepimiz burada kardeşiz. Kardeşliğimiz her zaman sürecek. Hiç kimse ne olursa olsun, amaçlarına ulaşamayacaklar. Çünkü burası Reyhanlı ve hepimiz burada sonuçta bir aileyiz. Tüm Müslümanların gecesinin hayırlı bereketli olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.

Fatih camisine gelen Hüseyin Serdal ise, "Bu gece dua zamanı, bu gün buraya duaya geldik. Dostluk barış ve kardeşlik için duaya geldik." ifadesini kullandı.

Regaip kandilinde Fatih camisine akın eden Müslümanlar da okunan Kur'an tilaveti ve söylenen ilahilerle geceyi dua ederek geçirdiler ve günahlarının affı için Allah'a dualar ettiler.