25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

15 Temmuz mesajları kısa, uzun, resimli ve resimsiz özel yazılar En anlamlı 15 Temmuz şehitleri anma mesajları ve etkinlikleri

15 Temmuz şehitleri anma mesajları şiir ve sözleri ve özel yazıları araştırılan konular arasında yer alıyor.

15 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz mesajları kısa, uzun, resimli ve resimsiz özel yazılar En anlamlı 15 Temmuz şehitleri anma mesajları ve etkinlikleri

15 Temmuz'un yıldönümü tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu nedenle 15 Temmuz mesajları son günlerde en çok araştırılan konulardan bir tanesi haline geldi. Resimli 15 Temmuz mesajlarını bu başlık altından indirerek bugünün anısına yine birlikte paylaşabilirsiniz.

Bu özel günü hatırlatmak amacıyla sevdiklerine anlamlı mesaj ve sözler yollamak isteyen vatandaşlar 15 Temmuz resimli ve sözlü mesajları diye aratmaya başladılar. 15 Temmuz ile ilgili mesajları herkesçe aratılan konuların başında geliyor. Resimli 15 Temmuz mesajlarını bu başlık altından indirerek bugünün anısına yine birlikte paylaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla resmi Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Çanakkale ruhuyla milli dirilişe vesile olan Türk milletine şükranlarını sunan Oktay, şehitleri rahmetle andı, gazilere uzun ömür diledi.

Oktay, mesajında "Malazgirt, Sakarya, Kut'ül Amare ve 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimiz istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacak ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracaktır." ifadesini kullandı.

 

15 TEMMUZ (BUGÜN) HANGİ YOLLAR KAPALI, TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? YOL GÜZERGAHI İÇİN TIKLAYINIZ


15 TEMMUZ MESAJLARI VE SÖZLERİ! EN ÖZEL ANLAMLI RESİMLİ 15 TEMMUZ MESAJLARI...

Başkomutan dedi: İnin meydana… Sahip çık Hakka, al bayrağa, aziz vatana. Milyonlar indi meydana, Türkün sesi titretti yeri göğü… razı olsun bu vatan aşkı ile dolana… 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Gününüz kutlu olsun.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne kast edenlerin hain planına canını siper ederek karşı koyan şehitlerimizin rahmetle ve dualarla anıyoruz.

Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir.

249 Şehit daha 249 çift göz daha kapandı hayata. 249 ananın daha hıçkırıkIarı karıştı toprağa. 249 baba daha ağIadı evIadına.




Yüce milletimiz tarihte olduğu gibi 1 yıl önce 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir. Demokrasi nöbetimiz kutlu ve şanlı olsun.

Vatanımız için canını veren 249 şehidimizi ve yüzlerce gazimiz hep yüreklerimizde olacak. Şehitler Ölmez vatan bölünmez.

Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 TEmmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Şehitlerimizin kalbimizde yaşamaya devam etmekte bugün bizlerle demokrasi nöbetini sürdürmektedir. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Bir memleketin saha bakımdan büyüklüğü onun gerçek büyüklüğünü ifade etmez ve bir milleti millet yapan arazisi değildir.

Bu vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir.



15 TEMMUZ'DA KANLI DARBE GİRİŞİMİNDE NE OLMUŞTU?

15 Temmuz 2016 Cuma günü akşam saatlerinde, Türk silahlı Kuvvetleri'nin içine yaklaşık kırk yıldan beri sızmakta olan bir grup çetenin ve terörist faaliyetleri sonucunda ordunun bazı kademeleri ve envanterindeki silahları harekete geçilerek millet üzerinden devlete darbe yapılmak istenmiştir.

Türkiye Tarihi'ndeki darbeler arasında bir ilk olarak millete doğrudan ağır silahlarla ateş edilmiştir. Birçok vatan evladı şehit olmuştur, birçok kişi gazi olarak kalmıştır. Türkiye'nin belli yerlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerinde ordudaki sızma ve süzme teröristler, millete rağmen darbe yapmak isteyince milletin hışmına uğramışlardır.

Millet, çıplak ellerle tanklar, silahlar, helikopterler ve jetlerin önüne geçerek bu terörist kalkışmayı anında durdurarak saniyesinde faili ile birlikte deşifre etmiştir.

İSTANBUL'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ETKİNLİKLERLE ANILACAK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ikinci yılında, tüm Türkiye'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki öğle yemeğinde bir araya gelecek. Erdoğan, Ankara'daki programını tamamladıktan sonra İstanbul'a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Makamı'nı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 21.00'de başlayacak anmaya katılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası bölümünde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden "15 Temmuz Şehitler Müzesi"nin kısmi açılışının yapılması bekleniyor.




TBMM'DEKİ ETKİNLİKLER

15 Temmuz için TBMM'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Pazar gündüz resim sergileri ve çeşitli programlar yapılırken, gece bombanın düştüğü saatte halkın da katılımıyla Meclis tören alanında ışık gösterilerinin düzenlenmesi planlanıyor. Bu yıl TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapılmayacak. TBMM Şeref Holü'nde, "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" isimli artırılmış gerçeklik teknolojisi içeren fotoğraf sergisi, Zeki Ünal’ın "15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar" konulu resim sergisi gerçekleştirilecek. TBMM Şeref Kapısı önündeki alanda, 15 Temmuz günü tankların altında ezilerek hasar gören araçlar sergilenecek.

İSTANBUL'DAKİ DİĞER PROGRAMLAR

İstanbul Müftülüğü 15 Temmuz Pazar günü şehitler için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı tertipleyecek. Şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın ailesi ve yakınlarının katılacağı program Şehzadebaşı Camisi'nde öğleden önce gerçekleştirilecek. Müftülük ayrıca bütün şehitlerin ruhuna hediye edilmek için pazar günü akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabah 10.00'a kadar sürecek bir hatim programı düzenleyecek. Bu programda 30 hafız görev alırken, hatim duası İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz tarafından yapılacak. Büyükşehir Belediyesi binasının havuzunda yaşanan bir an hiperrealist (gerçekçi) anıt ile ölümsüzleştirilecek. "Saraçhane 15 Temmuz Anıtı"nın ve 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına oluşturulan hatıra ormanları açılacak.