17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

15 Temmuz'da minibüsler ücretsiz olacak

15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde Türkiye'nin her yerinde farklı etkinlikler yapılırken, Bakırköy- Bahçelievler- Bağcılar Minibüs Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de 'Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun' diyerek vatandaşlara bir gün boyunca ücretsiz taşıma hizmeti verecek.

14 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz'da minibüsler ücretsiz olacak
Bakırköy- Bahçelievler- Bağcılar Minibüs Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada, "Bakırköy- Bahçelievler- Bağcılar Minibüs Esnafı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 15 Temmuz'da ücretsiz taşıma yapacak. Derneğimizin sosyal sorumluluk projesi 15 Temmuz sabah saat 05:00'da başlayıp, akşam 22:30'da son bulacak. 15 Temmuz'da hain girişimde vatandaşlarımız adeta bir destan yazdı. Biz de minnet borcumuzu ödemek ve çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diyerek o gün ücretsiz taşıma yapacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz" denildi.
 
"Devletimiz, milletimiz adına canımızı veririz"
 
Dernek Başkanı Mehmet Salih Çelik, “Benim ailem korucu bir aile. Benim ailemde 3 şehit var. Biz devletimizin arkasındayız. Milletimizin arkasındayız. Bu nedenle taşın altına biz de elimizi koyuyoruz ve vatandaşlarımızdan 15 Temmuz’da ücret almayacağız. Bizler minibüsçüler olarak bayrağımız, vatanımız, milletimiz ve devletimiz için canımızı veririz. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız için ölürüz. Şehitlerimiz adına, gazilerimiz adına, milletimiz adına böyle bir karar aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar; gazilerimize de şifa diliyoruz” diye konuştu.
 
Taksiciler Odası'ndan "15 Temmuz'da Taksici Olmak" çalışması
 
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da "Şehit olduk, gazi olduk ama hain olmadık. Tarafımız belli. Vatan için, millet için, bayrak için nöbetteyiz" dedi. Oda, 15 Temmuz adına kısa bir film hazırladı. “15 Temmuz’da Taksici Olmak” başlığıyla hazırlanan çalışmada taksici esnafının görüşlerine yer verildi.
 
"Taksici şehidimiz var"
 
Acıbadem’de bir durakta görev yapan Ramazan Binici, “Vatanımız için çok zor bir gündü. Taksiciler her şeyi gördüler, Allah bir daha göstermesin böyle bir olayı” dedi. Bir diğer taksici esnafı Zafer Tepe ise, “Taksiciler 24 saat ayakta. O gün de bakıldı ki vatana ihanet ediliyor. Biz de vatanımıza sarıldık, nöbette olduk ve yine nöbette olacağız” diye konuştu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleri kısa filmde yaptığı açıklamalarda, “15 Temmuz'da taksici olmak güzeldi. Olağanüstüydü. İstanbul'un taksicileri vatanperverliğini gösterdi. Vatana millete sahip çıktık. Vatan hainlerine karşı taksicilerin de gösterdiği cesaret görülmeye değerdi. Şehidimiz de var taksici olarak. Vatanını savunurken vefat etti, en büyük mertebeye ulaştı. Tankların arasında kalan arkadaşlarımız vardı. Vatanına sahip çıkmak, bayrağına sahip çıkmak gibisi yoktu” dediler. (Yeni Şafak)