18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

19 Mayıs PTT bankalar hastaneler açık mı

Yarın 19 Mayıs 2017 resmi tatil. Vatandaşlar; PTT, bankalar, vergi daireleri, noterler, eczaneler ve hastanelerin açık olup olmadığını merak ediyor.

19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
19 Mayıs PTT bankalar hastaneler açık mı

19 Mayıs yarın resmi tatil. Okullar, resmi kurumlar ve çalışanlar tatil yapacak. Peki, PTT, bankalar, vergi daireleri, noterler, eczaneler ve hastaneler açık mı? Banka, vergi dairesi, noter, PTT gibi yerlerde işi olan vatandaşlar bu kurumların 19 Mayıs’ta çalışıp çalışmadığını merak ediyor. 19 Mayıs 2017 Cuma günü PTT, noterler, vergi daireleri, bankalar kapalı olacak. Eczaneler de kapalı olacak fakat nöbetçi eczaneler çalışmaya devam edecek. Hastanelerde ise poliklinikler kapalı, aciller ise 24 saat kesintisiz hizmet vermeye her zaman devam etmektedir. Cumartesi günleri il merkezlerindeki PTT şubeleri öğleye kadar hizmet vermektedir. İşte 19 Mayıs’ta tatil olan yerler ve açık olan yerler hakkında detaylı bilgiler...

 

19 MAYIS’TA PTT ŞUBELERİ AÇIK MI?

19 Mayıs cuma günü PTT şubeleri çalışanları idari izinli sayılıyor. İdari tatillerle birlikte 1 gün ilan edilen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili, tüm kamu çalışanlarını da kapsıyor. Kamu kurumlarından birisi olan PTT’ler de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm personel tatil yapacak. Bu bağlamda PTT personelleri cumartesi ve pazarın da hafta sonu tatili olması nedeniyle 22 Mayıs Pazartesi günü mesaiye başlayacak. 18 Mayıs perşembe günü ise PTT’ler tam gün çalışacak. Cumartesi günleri PTT, il genel merkezlerinde öğleye kadar açık oluyor.

 

NOTER 19 MAYIS’TA AÇIK MI?

Kamu kurumlarından birisi olan Noter de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm Noter hafta sonları ile birlikte gençlik ve spor bayramı tatilini 3 güne çıkarmış olacak. Bu bağlamda Noterler 22 Mayıs Pazartesi günü mesaiye başlayacak. 18 Mayıs perşembe günü ise Noter tam gün çalışacak.

 

19 MAYIS’TA VERGİ DAİRELERİ AÇIK MI?

Kamu kurumlarından birisi olan Vergi daireleri de bu sınıfta yer almaktadır. Dolayısıyla idari izin sınıfında yer alacak tüm Vergi daireleri hafta sonları ile birlikte bayram tatilini 3 güne çıkarmış olacak. Bu bağlamda Vergi Daireleri 22 Mayıs Pazartesi günü mesaiye başlayacak. 18 Mayıs perşembe günü ise Vergi Daireleri tam gün çalışacak.

 

19 MAYIS’TA HASTANELER AÇIK OLACAK MI?

Kamu hastaneleri 19 Mayıs 2017 günü yalnızca acil hastalara hizmet verecek. Acil servisler günün 24 saati hizmet vermeye devam edecek. Özel hastanelerde ise hizmet günleri ve saatleri her hastaneye göre farklılık gösteriyor. Bu nedenle vatandaşların muayene olmak istediği özel hastanelere gitmeden önce ilgili hastaneye telefonla ulaşıp çalışma gün ve saatlerini öğrenmeleri tavsiye ediliyor.

 

BANKA ŞUBELERİ 19 MAYIS TATİL YAPACAK MI?

19 Mayıs Cuma günü banka şubeleri idari izinli sayılıyor. Hafta sonu tatiliyle birlikte 3 güne çıkan Gençlik ve Spor Bayramı tatili, tüm banka çalışanlarını da kapsıyor. Bu bağlamda banka personelleri 22 Mayıs Pazartesi günü mesaiye başlayacak. 18 Mayıs perşembe günü ise bankalar tam gün çalışacak.  EFT üzerinden işlem yapmak isteyenler 22 Mayıs üzerinden hareket etmesi gerekmektedir. Havale işlemleri ise devam edecektir.

 

19 MAYIS’TA ECZANELER AÇIK MI?

19 Mayıs Cuma günü eczaneler kapalı olacak. Nöbetçi eczaneler ise her akşam saat 19.00’dan itibaren hizmet vermeye devam ediyor. 19 Mayıs günü de nöbetçi ezcaneler çalışmaya devam edecek, diğer tüm eczaneler kapalı olacak.