24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Polis alımlarında gelişme

POMEM 21.dönem alımları devam mı ediyor vatandaşlar bu soruların yanıtlarını merak ediyor. Lise mezunu olmanın yeterli olduğu Polis Özel Harekat alımları başvuru süreci nasıl işliyor merak ediliyor.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Polis alımlarında gelişme

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzde ki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği düşünülmektedir. 

 

 

 

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI OLACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda polis öğrencisi alımı gerçekleştirilmektedir. Lise mezuun polis alımının yapılması bekleniyor ancak net olarak tarih ne kaç kişilik polis öğrencisi alımının yapılacağı bilinmemektedir. Tahmini tarih olarak ise 2018 yılı bakılmakta olup 2018 yılında gerçekleştirilecek YKS sınavından sonra alımların yapılacağı daha büyük ihtimal olarak gözüküyor. Yani alımlar büyük ihtimal ile 2018 Haziran - Temmuz aralığında yapılabilir. Lise mezunu adaylar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında polis olabilmektedir.

 

Polis Özel Harekat Okulları

En son 17-18 aralık 2016 tarihinde mezun veren polis özel harekat okulları o tarihten sonra yeni adayları beklemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde de polis meslek eğitim merkezlerinin mezun vermesinin ardından şuanda bütün polis meslek eğitim merkezleri boş şekilde öğrencileri beklemektedir. Şuanda tüm polis meslek eğitim merkezlerinin boş olması nedeniyle kesin olarak şu okullar da polis özel harekat eğitimi verecektir diyemeyiz ancak geçen dönem mezun veren okullar şu şekildedir.