25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

14 Şubat 2018 Sevgililer Günü mesajları Sevgililer Günü ne zaman hangi gün

Sevgililer Gününün yaklaşmasıyla beraber, çiftleri hediye telaşı sardı! Peki Sevgililer Günü nedir ve neden kutlanmaktadır? 2018 Sevgililer Günü ne zaman hangi güne denk geliyor? 14 Şubat Sevgililer Günü Capsleri neler? 14 Şubat Sevgililer Günü için nasıl bir hediye alsam? soruların yanıtları milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlarken en güzel 14 Şubat Sevgililer Günü mesajlarını da bu haberimizde bulabilirsiniz. Konu ile ilgili merek edilenleri sizler için bu haberimizde derledik. Sevgililer Günü, dünya genelinde birçok çift arasında gerçekleştirilecek olan hediye alışverişi, güne farklı bir anlam yükleyecek. Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü'nün geçmişi, Milattan Sonra 270 yılına kadar dayanmaktadır. Tüm dünyada sevginin ifade edildiği gün olarak kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, sevdiklerini sürpriz bir hediyeyle mutlu etmek isteyen, ancak bir türlü vakit bulamayıp son dakika aşkını kurtarmak isteyenler için hediye önerilerini bu haberimizde sizler için araştırdık. Sevdiklerine hediye seçerken zorlanan, ne alacağına karar veremeyenlerin de umudu olan star.com.tr adresini takip etmeyi unutmasın...14 Şubat Sevgililer Günü mesajları çiftler için özel sayılan bu günün hafta içerisine denk gelmesi nedeniyle buluşma fırsatı bulamayan kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İşte, kullanmak isteyenlere fazlaca seçenek sunan galerideki Sevgililer Günü için hazırlanan resimli kutlama mesajları ve ilginç sözler...

9 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
14 Şubat 2018 Sevgililer Günü mesajları Sevgililer Günü ne zaman hangi gün

Sevgililer Gününün yaklaşmasıyla beraber, çiftleri hediye telaşı sardı! Peki Sevgililer Günü nedir ve neden kutlanmaktadır? 2018 Sevgililer Günü ne zaman hangi güne denk geliyor? 14 Şubat Sevgililer Günü Capsleri neler?  14 Şubat Sevgililer Günü için nasıl bir hediye alsam? soruların yanıtları milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlarken en güzel 14 Şubat Sevgililer Günü mesajlarını da bu haberimizde bulabilirsiniz. Konu ile ilgili merek edilenleri sizler için bu haberimizde derledik. Sevgililer Günü, dünya genelinde birçok çift arasında gerçekleştirilecek olan hediye alışverişi, güne farklı bir anlam yükleyecek. Her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü'nün geçmişi, Milattan Sonra 270 yılına kadar dayanmaktadır. Tüm dünyada sevginin ifade edildiği gün olarak kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, sevdiklerini sürpriz bir hediyeyle mutlu etmek isteyen, ancak bir türlü vakit bulamayıp son dakika aşkını kurtarmak isteyenler için hediye önerilerini bu haberimizde sizler için araştırdık. Sevdiklerine hediye seçerken zorlanan, ne alacağına karar veremeyenlerin de umudu olan star.com.tr adresini takip etmeyi unutmasın...14 Şubat Sevgililer Günü mesajları çiftler için özel sayılan bu günün hafta içerisine denk gelmesi nedeniyle buluşma fırsatı bulamayan kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. İşte, kullanmak isteyenlere fazlaca seçenek sunan galerideki Sevgililer Günü için hazırlanan resimli kutlama mesajları ve ilginç sözler...

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü,  Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü. O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir.



Sevgililer günü, normal bir hediye alıp vermekten daha çok, partnerler arasında romantik bir paylaşım ve sevginin geleceğine ilişkin bir yatırım olarak da kabul edilmektedir.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE NASIL BİR HEDİYE ALINMALI?

mağazanın ilginç sevgililer günü konsepti 'aşk konservesi' ilgi gördü. Aşk konservesinin içinde küçük notlar ve gül yaprakları bulunuyor. Kayseri'de Yer Altı olarak bilinen çarşıda, bir mağazanın sevgililer günü için hazırladığı ilginç konseptler ilgi görüyor. İçinde notlar ve gül yaprakları olan Aşk konservesi, aşk çeki ve aşkıbiyotik dikkat çeken hediye çeşitlerinden. Aşk çeki ile sevgililer birbirlerine not yazıp veriyorken, aşkıbiyotiğin içinde ise iki tane küçük güzel sözlerin yazılı olduğu hap bulunuyor.

365 GÜN BOYUNCA HATIRLAMAK İÇİN

Esnaflar bu yılın en çok dikkat çeken ürünlerini 5 ile 50 Tl arasında değişen fiyatlarla sattıklarını söylüyor. Aşk Bankası, aşk çeki dediğimiz ürünü sevgililer günü dolayısıyla satışa sunduk ve en ilgi çeken ürünlerimizden bir tanesi. Her gün birbirlerine güzel notlar yazarak, yapraklarını yırtarak birbirlerine baylı bayanlı hediye edecekler. Aşkıbiyotik var birde, içinde reçetesi olan içinde iki tane not kağıdı ve iki kapsül var. Kapsülün içinde de tekrardan not kağıdı var. Sevgililer günü için özel aşk konservesi getirdik. Seni sevdiğimi, 365 gün boyunca her gün hatırlaman için. İçinde kuru güllerimiz ve güzel sözler var. sözleriyle anlatıyor.
 


ERKEN SEVGİLİLER GÜNÜ ALIŞVERİŞİ

Gümüş kolyelerin de yine çiftlerin tercihleri arasında yer altığını kaydeden esnaflar, 'Kolyelerimizde, çok güzel ilgi gören modellerimiz bulunuyor. İçi açılan, isim yazılan ve fotoğraf koyulan kolyelerimiz var. Bu senenin en çok satılan ürünlerinden biri gümüş kolyedir. Sevgililer günü hediyesi almak için müşteriler yeni yeni gelmeye başladılar. Vakti olanlar daha önceden alıp, daha rahat alışveriş yapıyorlar, ürünleri daha iyi inceliyorlar diyor.

EN GÜZEL 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI

* Bazı insanların sesinde mutluluk gizli. İşte sen de o insanların en mühimisin benim için aşkım. Sevdiğim sevgililer günün kutlu olsun.

* Yar deyince kalem elden düşüyor. Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor. Lambada titreyen alev üşüyor. Aşk'a hudut çizilmiyor sevdiğim. Sevgililer günün kutlu olsun.

* Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevmeyi hak edemeyeceği kadar özelsin.

* Bazı aşklar okyanus gibidir görmesen de sonunun bir yerlerde bittiğini bilirsin, okyanuslar bile kıskanır sana olan sevgimi. Görmesem de sonunu biliyorum, sonsuza kadar bitmeyecek... Seni seviyorum!

* Bir güzele, güzelliğini hatırlatmak isterdim. aynalardan evvel… Dünyanın en güzeli sevgililer günün kutlu olsun.

* Bir damla gözyaşı olup, göz bebeklerinde dolup, yanaklarından süzülüp, dudaklarında ölmek isterdim.

* Mürekkepten denizler, kağıttan gemiler yaptım. Sonra ismini her yere yazdım. İsmini yazınca seni sevdiğimi sandın, ben seni sevmedim sana taptım!...



* Seni her düşündüğümde kalbime bir yıldız çiziyorum. Benim şimdi kaç yıldızım var biliyor musun? Benim artık bir gökyüzüm var..

* Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgi sensiz olmaz! Unutma ki sevmek daima beraber olmak değil, sensizken bile seninle olabilmektir. Seni seviyorum! Sevgililer günümüz kutlu olsun.

* Verilebilecek en güzel hediyeydi, sevgilerin en yücesine tadılabilecek hazzın en doyumsuz olanıydı yaşadığım, koklanabilecek en güzel koku, görebileceğim en güzel görüntü, sevdaların en deriniydi yaşanmışlardan, duyulabilecek en ilk sıcaklık. Ve böylesi bir günde gelmesende görmesende sevmesende en büyük mutluluk, sesini duyabilmek, binlerce teşekkür binlerce sevgi sana...

* Denizi içerken maviler takıldı boğazıma, karaya vuran balık gibi çırpınıyorum. Mavi gözlerini özlüyorum. Sevgililer günün kutlu olsun...

* Sana bahçeden gül değil, güneşten atom koparıp getirmek istiyorum ama kalbim gibi ellerin de yanar diye korkuyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.

* Seni yıldızlara benzetiyorum. Onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer günün kutlu olsun.

* Gönlüme taht kurdun, gönlümün sultanı oldun, gece gökyüzünde parlayan yıldızım, sabah ise ruhuma doğan güneşim oldun. Sevgililer günün kutlu olsun!



* Sen dünyaya sürgün bir meleksen ve ben seni o kadar çok seveceğim ki bir daha cennetine geri dönmek istemeyeceksin... Sevgililer günün kutlu olsun!

* Parlayan her günün sabahında içimde gözlerini görebilmek aşkı olmasa, inan hiç bir şeye değmezdi yaşamak. Sevgililer günün kutlu olsun.

* Dün gece sen uyurken kızıla boyadım denizleri, uçurumdan attım sessizliği, haber saldım rüzgârlara fısıldasınlar seni ne çok sevdiğimi ve özlediğimi.

* Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hanı en güzel asklar imkânsız gelir ya insana, imkânsız olduğun için tutkunum sana.

Kalbimdeki tek arzu, hayalimdeki tek tutku, beni yaşatan tek duygu senmişsin bebeğim…

Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevmeyi hak edemeyeceği kadar özelsin benim için sevgilim...

Güller anlatsın sana olan aşkımı... Karşında nasıl aklımın yerinden gittiğini, gözlerimi nasıl senden ayıramadığımı... Güller anlatsın...

Güllerin sayısı duyduğun aşkı yansıtır derler. Sana olan aşkımı gösterecek kadar gül yok kainatta!

Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum.

Gönlüme taht kurdun, gönlümün sultanı oldun, gece gökyüzünde parlayan yıldızım, sabah ise ruhuma doğan güneşim oldun. Sevgililer günün kutlu olsun!

Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.

SEVGİLİLER GÜNÜ ŞİİRLERİ

Sevgililer Günü'nde sevdiğinize romantik bir şiirle hediye vermek isteyenler için en güzel Sevgililer Günü şiirlerini derledik.
O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum.
Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum.
Dolanıp sarmak geliyor içimden, saramıyorum.
Öylesine bağlanmışım ki, sensiz duramıyorum.
Uykudan uyanınca insanı uyandığına pişman eden,
Geri dönmek isteyip de dönemeyince çaresizlikten delirten,
Hayatta bir defa görülebilen harika bir rüyasın!
Seni çok seviyorum.
Sevgiler günümüz kutlu olsun aşkım!

SEVGİLİLER GÜNÜ 14 ŞUBAT ŞİİRLERİ

Bu gün bütün işleri bir tarafa bırak,
Önce sevdiğine bir sms ya da mail at,
Sonra gül alıp koş sevdiğinin yanına,
Çünki, bugün sevgililer günü 14 Şubat…
Ayrılmasın sevenler yettikçe hayat,
Ona bir yüzük al, fark etmez kaç karat,
Onu ne kadar sevdiğini bir daha anlat,
Çünki, bugün sevgililer günü 14 Şubat…
Ahhh şu sevilenler, sevenlerin değerini bir anlasa…

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ŞİİR

Sevgi, el ele tutuşmaktır,
Sevgi, göz göze bakışmaktır.
Sevgi, bir kelebek,
Sevgi, bazen de bir çiçek.
Sevgi, hırlaşmak değil paylaşmak,
Sevgi, kavga değil aşkla yaklaşmak.
Sevgi, yürekte duyulan kıpırtı,
Sevgi, gözde görülen pırıltı.
Sevgi, yuva sıcağı,
Sevgi, ana kucaşı.
Sevgi, esirgemek, kollamak,
Sevgi, bir yetim saçı okşamak.
Sevgi, goncadır, gül olup açılan,
Sevgi, şekerdir, dillerden saçılan.
Sevgi, çevredir, yeşildir daldır,
Sevgi, sohbettir, muhabbettir baldır.
Sevgi, gönlü hoş tutan hece,
Sevgi, aydınlık, pırıl pırıl gece.
Sevgi, var ile yok arası,
Sevgi, iki kaşın arası.
Sevgi, nimet, aş ekmek,
Sevgi, bir türkü, bir gayde çekmek.
Sevgi, var olmak, var olanı bilmek,
Sevgi, haddini bilmek, kendine gelmek.
Sevgi, kul olmak, kulluk etmek,
Sevgi, Yaradan'a şükretmek.
Sevgililer Günü, bizim için hergün.
Sen sevdiğimsin her anımda aklımda olansın
En değerli varlığımsın en başta aşkımsın
Varlığımın sebebisin ::
Gülüşlerin bana yeter gülüm
İkazsızca seviyorum diye biliyorum işte;;;
Leyla'yı andırdın bana mecnun misaliyim,,
Ey deli yüreğimin dermanı, devası
Resimlerin ağlatıyor aşkını ben de
Güller sıralandı aralarında ki tek güzel sen idin
Üstüne aşkım yazılı
Ne güzelsin sen
Üzülme sevdiğimsin sevgilim sevgililer günün kutlu ve benimle olsun…

Sevgililer Günü İle İlgili Şiirler
Gözlerin nehir,
Kirpiklerin köprü olsa,
Ben üzerinden geçerken ipler kopsa,
ve düştüğüm yer dudakların olsa,
Sevgililer Gününde bir öpücük borçlusun bana...

14 ŞUBAT ŞİİRİ

Bugün 14 Şubat bazıları için bir büyük heyecan,
Bazıları için hüsran.
Kimi için sevdiklerine sevgisini paylaşmak için çok,
Anlamlı bir gün.
Kimi için keşkelerle ya da hayallerle hüzünlü,
Anlamsız bir gün.
Birde tabiki yeni ayrılanlar ya da bir sene önceki,
14 Şubat'ı arıyanlar ya da sevdiklerine kavuşamayanlar,
Belki kalplerinden bir kırmızı gül,
Belki sadece gözlerinin içine bakıp: Seni Seviyorum
demek isteyenler...
Acaba Sen hangisindensin?