19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

23 Nisan bugün kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün kutlanıyor.

22 Nisan 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
23 Nisan bugün kutlanıyor

Toroslar’da, 23 Nisan dolu dolu geçecek

Toroslar Belediyesi, geleceğin teminatı çocuklarımız için bu yıl 98’inci yıldönümü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dolu dolu bir etkinlik düzenledi. Etkinlikler; 23 Nisan Pazartesi günü saat: 10.00’da Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof.Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Geçmişten Geleceğe Çocuk Oyunları’ şenliği ile başlayacak.

“Çocuk Oyunları Şenliğimize Bekliyoruz”

Palyaço ve midilli atının da yer alacağı şenlikte çocuklar, geçmişte akranlarının oynadığı; bilyalı, topaç, yoyo, ip atlama, bilye, çember, masa langırtı ve gıncırlak oyunlarını tanıma fırsatı bulacak. Dondurma ikramının da yapılacağı şenlikte katılımcılara uçurtma, bilyalı ve topaç armağan edilecek.

Bu etkinlik ile unutulmaya yüz tutan eski çocuk oyunlarının yeniden hayat bulmasını ve günümüz çocuklarımıza öğretilmesini amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Çocuklarımızın, eğlenirken eski çocuk oyunlarını öğrenecekleri ve onlara armağan edilen bayramın coşkusunu doyasıya yaşayacakları şenliğimizi bu yıl da organize etmekten  mutluluk duymaktayız. Toroslar Belediyesi olarak hedefimiz; beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan, teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden ancak milli değerlerinden asla vazgeçmeyen bir gençlik oluşturmaktır. Tüm çocuklarımızı aileleriyle birlikte 23 Nisan Pazartesi Günü saat: 10.00’da Gençlik Merkezimizde düzenleyeceğimiz Çocuk Oyunları Şenliğimize bekliyoruz” dedi.

“Milletimizin Geleceği Çocuklarımızdır”

Başkan Tuna; “Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak ilan etmiş ve bu yönüyle de Atatürk dünya ölçeğinde eşsiz liderliğini bir kez daha kanıtlamıştır. Çünkü milletimizin geleceği çocuklarımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”  dedi.