18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

ABD'de yaşayan bir çift, 30 yaşına geldiği halde kendi evine taşınmayan oğullarını mahkemeye verdi

ABD'nin New York kentindeki bir çift, 30 yaşına geldiği halde kendi evine taşınmayan oğullarını mahkemeye verdi. Ebeveynleri haklı bulan yargıç, 30 yaşındaki adamın kendi evine taşınmasına karar verdi.

star.com.tr23 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD'de yaşayan bir çift, 30 yaşına geldiği halde kendi evine taşınmayan oğullarını mahkemeye verdi

ABD'nin New York kentinde yaşayan Christina ve Mike Rotondo, beş kez ihtarda bulunmalarına ve gerekirse finansal olarak destekleyeceklerini vaat etmelerine rağmen, 30 yaşına basan oğulları Michael Rotondo'nun kendi evine çıkmayı reddettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

ABD basınında yer alan habere göre; oğluna ilk ihtarı 2 Şubat'ta çeken baba, "Annenle yaptığımız görüşme sonrasında, en kısa zamanda evi terk etmen gerektiğine karar verdik. Evimizi tahliye etmek için 14 gün süren var. Bir daha geri dönersen, bütün yasal haklarımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

13 Şubat'ta ikinci ihtarı çeken aile, oğullarına 30 gün mühlet tanıyarak, bu süre sonunda "güç kullanacaklarını" belirtti.

İkinci ihtardan beş gün sonra yeni bir ihtar çeken aile, oğulları Michael'a 1100 dolar teklif ederek kendisine yaşamak için yeni bir yer bulması ve değerli birkaç eşyayı satarak kendisine harçlık çıkarması tavsiyesinde bulundular.

 

"Bize öyle geliyor ki, senin burayı terk etmeye niyetin yok"

Üçüncü ihtarı da umursamayan Michael'a dördüncü ihtar 5 Mart'ta geldi. Bu ihtarda, "15 Mart'ta evi terk etmesi gerektiği" bilgisinin yanı sıra, "Bize öyle geliyor ki senin burayı terk etmek gibi bir niyetin yok. Fakat bilmelisin ki, bütün yasal haklarımızı kullanacağız." ifadeleri yer alıyordu.

Beşinci ve son ihtarı 30 Mart'ta çeken anne/baba, oğulları Michael'a birtakım opsiyonlar sundular. Fakat Michael yine de evi terk etmeyi reddetti. Bunun üzerine aile, tahliye işlemlerini başlattı.

"Davayı bir üst mahkemeye taşıyacağım"

Olayın mahkemeye taşınması üzerine ebeveynleri haklı bulan yargıç, Michael Rotondo'nun evi terk etmesine hükmetti. Mahkemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Michael, verilen kararı "son derece saçma" bulduğunu belirterek, davayı bir üst mahkemeye taşıyacağını söyledi.