19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AÖF sınav yerleri belli mi?

AÖF güz dönemi sınavları ne zaman yapılıyor? Anadolu Üniversitesinden son dakika açıklaması bekleniyor. AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı? AÖF sınav yerleri belli mi?

15 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
AÖF sınav yerleri belli mi?

2017 - 2018 AÖF vize sınavları Kasım ayının son haftası düzenlenecek. AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu? Binlerce üniversite öğrencisi gözünü Anadolu Üniversitesi açıköğretim Fakültesine çevirdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde eğitim görenler, vize sınavları öncesinde sınava katılmaları için gerekli olan sınav giriş belgesinin yayınlanıp yayınlanmadığını araştırmaya başladı. Peki AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı? AÖF sınav yerleri nasıl öğrenilir? AÖF güze dönemi vize ilk sınavları giriş yerleri ile ilgili son gelişmeler haberimizde. İşte AÖF sınav giriş belgesi yazdırma ekranı ve tüm merak edilenleri.
 

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN...


AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

13 Kasım pazartesi günü itibariyle Açıköğretim (AÖF) vize sınav giriş yerleri belli olmadı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın her sene olduğu 2017 AÖF vize sınav giriş yerleri sınava 10 gün kala açıklanacak. Sınav giriş belgesi yazdırma ekranı erişime açılır açılmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.
 

AÖF GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...



AÖF güz dönemi vize dönemi sınavına katılım sağlayacak olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sayfasında yer alan öğrenci sistemine giriş yaparak sınav giriş belgesine erişebilecekler. AÖF sınav giriş belgesinin görüntülenebilmesi için T.C. kimlik no ve öğrenci şifresinin sisteme girilmesi yeterli.



2017 - 2018 AÖF SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 25 - 26 Kasım 2017
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 - 14 Ocak 2018
Bahar Dönemi Ara Sınavı 14 - 15 Nisan 2018
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 02 - 03 Haziran 2018
2017-2018 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018

AÖF SINAVINDA GEREKLİ BELGELER

* Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
* Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.



SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL OLACAK?

Öğrenci, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren üç iş günü içinde sınav sonuçlarına itiraz edebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

2017-2018 AÖF Güz Dönemi vize sınavları öncesinde öğrenciler merakla sınav giriş belgesinin nasıl alınacağını ve sınav giriş belgesinin yayınlanıp yayınlanmadığını araştırıyor. İnternet üzerinde de sık sık "AÖF sınav giriş belgesi" ve "AÖF sınav yerleri" aramasını yapan öğrenciler, sınav öncesinde belgelerini almak için bekleyişini sürdürüyor.

AÖF sınav yerleri henüz yayınlanmadı ancak sınav giriş belgelerinin sınava bir hafta kala yayınlanması bekleniyor. Bilindiği üzere AÖF Güz Dönemi vize sınavı 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak ve sınav giriş belgesinin de 20 Kasım'da yayınlanması bekleniyor.

SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR

Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç bir gün önce görmeye çalışın.

Sınav başlamadan 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır olun.

Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, nedeni ne olursa olsun, hiçbir öğrencinin sınava alınmayacağını unutmayın.

Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden hazırlayın.

Sınava gelirken bu nesneleri yanınızda bulundurmayın: Kağıt, defter, not defteri, kitap, pergel, açı ölçer, cetvel türü araçlar, cep telefonu, bilgisayar, tablet, kamera ve telsiz gibi cihazlar; ruhsatlı veya resmi silahlar…

Kıtalarından izinli er ve erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmez.

Yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi getirin.

Cevap kağıdı üzerine test grubunuzu kodlamayı unutmayın.

Test grubunuzu kodlamaz ya da birden fazla kodlama yaparsanız, sınavınız geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak kullanacağınız makinede “A,B,C” gibi alfabetik tuş takımı ile yapılacak olan çalışmasına uygun sağlayacak makineler getirmek yasaktır.

T.C. Kimlik No, Adı, Soyadı bilgilerini kontrol ettikten sonra ilgili alanları doldurarak imzalayın.

Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kağıdını isteyin. Başka öğrenciye ait cevap kağıdı kullanırsanız, oturumdaki sınavınız geçersiz sayılacaktır.

Sınav değerlendirilirken, doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bilmediğiniz soruya cevap vermemeniz sınav puanı açısından iyi olacaktır. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız, kalalar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.