25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

AÖF sınav soru ve cevapları yayında

AÖF 2017 sınav soruları ve cevapları yayınlandı.

26 Kasım 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
AÖF sınav soru ve cevapları yayında

AÖF 2017 sınav soruları ve cevaplarını sizler için hazırladık. 25-26 Kasım tarihlerinde AÖF sınavları gerçekleştirilecek. Öğrenciler ise sınav öncesinde çıkmış soruları inceleyebilecekler.



AÖF ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN...

 

AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR TIKLAYINIZ

 

AÖF çıkmış sorulara ve cevaplarına nasıl ulaşılacağı binlerce açıköğretim fakültesi öğrencisi tarafından merak konusu oldu.  2013-2014-2015-2016 AÖF güz dönemi, vize sınavlarında geçmişte çıkmış soruların cevapları haberimizde sizler için paylaştık. AÖF sınavına hazırlanmayan adaylar son günlerinde geçmişte çıkmış olan AÖF sorularını çözerek sınava giriyorlar. 2017 güz dönemi AÖF sınav giriş belgeleri yayınladı. AÖF sınavına girecek adaylar, AÖF'nin https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim resmi sitesinden ulaşabilirler. Bir yandan AÖF çıkmış sorularını çözerek hazırlıklarını sürdüren öğrenciler bir yandan da sınav yerleri için Anadolu Üniversitesi'nin resmi sayfasını ziyaret ediyor. İşte AÖF çıkmış sorular ve detayları hakkında ayrıntılar... Kasım ayının son haftası yapılacak olan AÖF sınavlarına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. 2017-2018 öğretim yılı itibariyle, AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır.

AÖF 2017 SINAV SORULARI VE SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
ÖSYM tarafından 25-26 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen AÖF güz dönemi vize sınav soruları bu hafta içerinde açıklanacak. AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde sisteme aktarılarak adaylara ilan edilmesi bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sonuçlarını e-kampüs ya da www.anadolu.edu.tr internet sitesi üzerinden görüntüleyebilirler.
 
AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
 
AÖF not ortalaması hesaplama işlemi yapabilmek için güz döneminde şartlı olarak geçilen derslerden başarılı olunması, güz dönemi sonu veya bahar dönemi sonu genel not ortalamasının da 2,00 ve üzerinde olması gereklidir.
 
Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçmiş oldukları derslerden başarılı sayılabilmeleri içinse bahar dönemi sonu veya güz dönemi sonu genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olmalıdır.
AÖF lisans öğrencilerinin mezun olmaları için şu şartları yerine getirmeleri gereklidir;
 
Ders notlarının FF olmaması
Genel not ortalamalarının 2,00 ve üzeri olması,
Alttan kalan dersinin olmaması