18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Meteoroloji'den Ağrı ve Ardahan için uyarı

Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelerinde okullar dün 1 gün tatil edilmişti. Ardahan Ağrı'da bugün içinde Meteoroloji'den uyarı geldi

9 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Meteoroloji'den Ağrı ve Ardahan için uyarı

Ardahan'da yoğun kar yağışı devam ediyor. Ardahan Ağrı hava durumu nasıl? soruların yanıtlarını bu haberimizde derledik. Ardahan ve Ağrı'da 8 Aralık'ta hava durumu ile ilgili Meteoroloji'den gelen açıklamalara göre, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı Ardahan ve Ağrı’da hava sıcaklığının -2 derece olması tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İşte Ardahan Ağrı hava durumu ile ilgili detaylar
 

İL İL HAVA DURUMU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ



Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Bolu, Muş, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Bingöl, Diyarbakır ve Batman’ın kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacak.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun güneybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Kars, Ardahan, Muş, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Malatya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.