26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Arefe günü hangi ibadetler ve dualar okunur

Arefe günü hangi ibadetler ve dualar okunur (tesbih ve zikirler) Arefe günü yapılacak ibadetler nelerdir merak ediliyor. Bilindiği üzere Bayrama saatler kaldı.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Arefe günü hangi ibadetler ve dualar okunur

Arefe günü nedir hangi ibadetler ve dualar okunur Arefe günü yapılacak ibadetler nelerdir merak ediliyor. Arefe günü oruç tutulmalıdır. Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir. Arefe günü çok dua ve istiğfar edilmelidir. Arefe günü 1000 âdet İhlas-ı şerif okunmalıdır. 

 

AREFE GÜNÜ KILINACAK NAMAZLAR

Tövbe Namazı Kılmak: İkindi namazını kıldıktan ve Arefe Duasına başlamadan önce göğün altında iki rekat namaz kılmalı ve Hak Teala'nın huzurunda günahlarını itiraf ederek ikrar etmelidir. Böylece Arafat sevabına nail olsun ve günahları bağışlansın.

Mahsus Namaz: Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır. Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. Bu namaz Emire'l Mümin'in Hz. Ali'nin namazıdır.

AREFE GÜNÜNÜN FAZİLETİ NEDİR?

Arefe günü mana olarak güzel günler öncesi anlamına da gelmektedir. Bayramdan bir gün öncesi olan arefe gününde bayram hazırlıkları yanı sıra dualar okunur, ibadetler yapılır zikirler çekilir. Diyanet İşlerinden edinilen bilgiye göre, Peygamber efendimiz Arefe Günü için şu duayı okumayı uygun görmüştür.

“Allah’tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir.”