25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ata Aöf sınav soruları ve cevapları açıklandı

Ata Aöf sınav soruları ve cevapları açıklandı 2018 Ata Aöf sonuçları ne zaman açıklanacak?

22 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ata Aöf sınav soruları ve cevapları açıklandı

ATA AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı mı 20 21 Ocak ATA AÖF sınav soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? ATA AÖF güz dönemi final sınavları 20 21 Ocak tarihlerinde gerçekleşti.

ATA AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav soruları ve cevapları henüz açıklanmadı. ATA AÖF sınav soruları ve cevapları erişime açılması ile  birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları henüz açıklanmadı. ATA AÖF sınav sonuçları 15 gün içerisinde erişime açılması ile  birlikte ‘https://obs.atauni.edu.tr/’ adresi üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz.

ATA AÖF MAZARET SINAVI VAR MI?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen ya da giremeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.



AÖF DERS GEÇME NOTU NASIL?

Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO’su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Dönem not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,50 ile 4,00 arasında olan öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar. Ancak FF notu olan veya disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile onur öğrencisi veya yüksek onur öğrencisi sayılmazlar.

Her ders için sınava giren öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanması ile bir harf notu belirlenir. Örneğin; sistem vize/final ve bütünleme ile hasapladığı bir dersten 30-35 arası alanlara CC, 36-45 arasında alanlara CB, 45-65 arasında alanlara BB, 75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir. Bu tanımlama sonucunda 30’un altında alanlar o dersi bir daha almak zorundadır. Yani FF alır.

Tam tersi başarı oranı yüksek olduğunda CC almak için daha yüksek nota ihtiyaç olacaktır. Bu tamamen başarı oranı ve alınan puanın sistemdeki Harf notu karşılığı ile ilgilidir.

Bir dersten geçmek için o derse ait başarı oranları, harf notu karşılığı ve alınan not önemlidir. Bu nedenle 35 alan öğrencinin CC ile geçmesi söz konusu olmayacaktır.



Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO); öğrencinin öğrenimine başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl/yıl da dâhil olmak üzere, o güne kadar kayıt yaptırdığı her dersin kredi değeri ile o dersin başarı notuna aşağıdaki tabloda karşılık gelen ağırlık katsayısının çarpılması ve bu çarpımların toplanmasından elde edilen sayının, toplam kredi değerine bölünmesi ile hesaplanır. Bölme sonucu, virgülden sonra iki hane olacak şekilde yuvarlatılır.

Harf Notu      Ağırlık Katsayısı

AA                      4,00

BA                       3,50

BB                       3,00

CB                       2,50

CC                       2,00

FF                        0,00

G                         Geçer

Z                         Devamsız

(2) AGNO hesabında, tekrar edilen dersler için en son hesaplanan başarı notu dikkate alınır.

AÖF SINAVLARI SAAT KAÇTA YAPILIYOR?

20 Ocak Cumartesi ve 21 Ocak Pazar günlerinde 09.30'da başlayacak olan sınav, her bir oturum için 30 dakika sürecek. Öğrenciler, gün içerisine yayılan derslerden sınavlara katılım sağlayacak.

ATA AÖF SINAV GİRMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLARI

1. Fotoğraflı ATA-AÖF Sınav Giriş Belgesi
2. Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport.)Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.Fotoğraflı Sınav Giriş Belgenizi https://obs.atauni.edu.tr/ adresinden T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak alabilirsiniz.

• Sınava giriş için; Öğrenci Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi (Ehliyet), Mesleki Kimlik Kartları, Askeri Kimlik Belgeleri ve Baro Kartı gibi özel kimlik kartları kesinlikle geçerli değildir.



2017 2018 ATA AÖF SINAV TAKVİMİ

ATA AÖF Ara Sınavlar (Vize) 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında yapıldı. Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 20-21 Ocak 2018 tarihleri arasında yapıldı. Bütünleme Sınavı 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İKİNCİ DÖNEM

ATA AÖF Bahar Yarıyılı ders kayıtları 29 Ocak - 4 Şubat 2018 tarihleri arasında, ders kayıtları (mazeretli) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında, eğitim-öğretim (dersler) 5-11 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. ATA AÖF Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize) 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında, Yarıyıl Sonu Sınavı (Final) 12-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Bütünleme Sınavı 9-10 Haziran 2018 tarihleri arasında, Mezuniyet Üç Ders Sınavı ise 29 Temmuz 2018 tarihinde düzenlenecek. Atatürk Üniversitesi tarafından yayınlanan ATA AÖF akademik takvim şöyle;




SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

ATA-AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, daha önce soru cevaplara göre afaki puan hesaplaması yapan ve açıklanan sonuçlarda yanlışlık olduğunu düşünen adaylar, itiraz için müracaatta bulunabilecek.Sınav sonuçlarına itiraz, Dekanlığa yazılı olarak sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş iş günü içerisinde yapılabilecek. İtirazlar, Dekanlıkça incelenip sonuçlandırıldıktan sonra ilgili öğrenciye bildirilecek.Sınav sonuçlarında maddi hataların düzeltilmesi dışında herhangi bir değişiklik yapılmayacak ve cevap kağıdı öğrenciye verilmeyecek.



ATA AÖF SINAV SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI? ATA AÖF ÖĞRENCİ YORUMLARI

NESLİHAN: Çocuk gelişimi çıkmis sorulardan yoktu ve o kadar calismama ragmen sorular zordu...

FATİH: Ata AÖF sağlıkta lisans tamamlama soruları kolay olanı da vardı zor olanı da kitaba çok dikkatli çalışmak gerekiyor çünkü her yerden soru geleblilyor...

BAHAR: Çocuk gelişimi soruları çok zordu. Gereksiz ayrıntı soruları sormuşlardı. Üstelik değerlendirme sorularından çıkmamıştı. Ata üni. Madem zor ve ayrıntı soracaktınız o Zama... yorumun devamı..

ZEYNEP: Çocuk gelişimi 1. Sınıf soruları tam bir felaket. Alan bilgisi yerine gereksiz ayrıntılar sorulmuş.

KÜBRA: Adalette gırdım çok kolaydı ingilizceyı pek anlamadım için yapamadım...

BAHAR: Ata aof tesekkur ediyorum... Sorularin cevaplarina baktim... İng haric tum derslerden sifir aliyorum ... Sorularin guzelligi olsa gerek ... Hem kitap yok, hem lms sorular... yorumun devamı...

MEHMET: Sınava giren ata AÖF sağlıkta lisans tamamlama sınavına giren arkadaşlar görüşlerini lütfen yazsinlar...


AÇIKÖĞRETİM NEDİR?

Açık Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı,  derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak   işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

  •     Öğrenci Merkezlidir.
  •     Fırsat eşitliği sunar.
  •     Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar.
  •     Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.
  •     Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir.
  •     Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.
  •     Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar.
  •     Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar.
  •     Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.
  •     Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.
  •     Zaman ve mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin eğitim ortamına internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 erişim olanağı sağlar.