20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aybüke Yalçın kimdir

Aybüke Yalçın kimdir nereli kaç yaşında öldü? Şehit Aybüke öğretmen neden öldürüldü soruların yanıtları 24 Kasım öğretmenler günü yaklaşması ile birlikte araştırılmaya başlandı.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Aybüke Yalçın kimdir

Aybüke Yalçın kimdir nereli kaç yaşında öldü Aybüke öğretmen neden öldürüldü sorusunun yanıtı ve detayları bu haberimizde derledik. Batman'da PKK'lı teröristlerin hain saldırısında 8 aylık öğretmen Aybüke Yalçın şehit oldu. Batman’ın Kozluk İlçesi’nde PKK’lı hainlerin çifte saldırısında, gencecik bir öğretmen ve bir asker şehit oldu. Teröristlerin açtığı ateş sonucu Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde görevli müzik öğretmeni 23 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan öğretmen Yalçın hayatını kaybetti. İşte Aybüke Yalçın'ın hayat hikayesi..

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, hep çocuklarının iyi yetişmesi gayreti içinde olduklarını ve olacaklarını, bütün ailelerin de bunu yapması gerektiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün ülkeye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yalçın, "Bizim yaşadığımız acıların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah yaşanmaz. Bu millet asil bir millet. Asaletini her zaman göstermiştir, gösteriyor da. Düşkünlere sahip çıkması bunun en iyi örneğidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü bütün öğretmenlerimize, şahsım ve rahmetli kızım başta olmak üzere bütün öğretmenlere hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.



AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Aybüke Yalçın 1994 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın, 2016 Ekim'de Batman'ın Kozluk ikçesine atandı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, "Öğretmen oldum ben" sözleriyle paylaşmıştı.

Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Yalçın, 9 Haziran 2017 tarihinde Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti.




"BENİ ÖLDÜRENDE YOKTUR DİN İMAN"

Müzik öğretmeni Yalçın'ın söylediği türkü yürekleri parçaladı. Genç öğretmenin seslendirdiği, Mağusa Limanı adlı türkü, içerisinde geçen "Beni öldürende yoktur din iman" sözleriyle sosyal medyada paylaşıldı. Videoyu izleyenler, terör örgütüne lanet getirdi.