20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aydın iftar vakitleri

İlk oruç 27 Mayıs’ta tutulacak. İslam alemi Bakara suresinin '…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun' 185. Ayetine uygun olarak bu ayda oruç tutarlar.

10 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aydın iftar vakitleri

Kardeşlik, dostluk ve akrabalık bağlarının güçlendiği, tövbelerin kabul olunduğunun müjdelendiği bu mübarek ayda günahlarının affolunması için tövbe edecekler.

 

AYDIN İFTAR SAHUR NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

İNSANLAR NEDEN ORUÇ TUTMALI?

Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında oruç tutmak sadece aç kalmaktan ibaret bir ibadet mi? Orucun faydalarının ne olduğunu merak ettiniz mi?

Orucun birçok maddi ve manevi faydaları vardır. Bunlardan bazıları şöyledir:

İnsan nefsinin aşırı isteklerine ve ihtiraslarına engel olur. Oruç tutanlar daha sabırlı ve metin olurlar.

Peygamberimiz: "Oruç sabrın yarısıdır." buyurmuştur ve aynı zamanda: „Sabır imanın yarısıdır." hadis-i şerifleriyle orucun, imanın dörtte biri olduğu sabit olmuştur.

Senenin diğer aylarında devamlı çalışan ve yorulan mide oruç aracılığıyla dinlenme imkanı bulur. Oruç, toplumun ahlâki hayatını değiştirir, iyiye ve güzele götürür.

Zenginler, oruç sayesinde fakir ve yoksulların durumunu daha iyi anlar. Böylece bireyler arasında yardımlaşma, acıma, şefkat ve merhamet duyguları gelişir.

Ilâhi bir emir olduğu için ramazanda kendisine helâl olan şeyleri yapmayan kimse haramlara hiç yaklaşmaz. Bunlardan başka orucun bir çok dini yararları vardır:

Hz. Ebu Hüreyre (radiyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Ademoğlunun her ameli katlanır. (Zira Cenab-i Hakk'in bu husustaki sünneti şudur:) Hayır ameller en az on misliyle yazılır, bu yediyüz misline kadar çikar. Allah Teâla Hazretleri (bir hadis-i kudside) şöyle buyurmuştur: