23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Bedelli askerlik açıklamaları yakından takip ediliyor

Gözler yeni Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye çevrildi. Bedelli askerlik isteyen vatandaşlar sosyal hesapları üzerinden bu isteklerini sıkça dile getiriyorlar. En son ‘bedelli askerlik ihtiyaçtır’ cümlesi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. Sosyal medyada birçok farklı etiket ile konu gündemde tutuluyor.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik açıklamaları yakından takip ediliyor

2017 yılında bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı yakından takip ediliyor. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bedelli askerlik açıklaması yapılması bekleniyor. Vatandaşlar twitterda 'Bedelli askerlik açıklanıyor' cümlesini tt listesine soktular. Toplantısının saat 18.00 gibi sona erdi. Ancak bedelli askerlik ile ilgili bir açıklama yapıldı. Önceden yapılan açıklamalar aşağıda yer alıyor.

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

Bazı bakanların ilk defa katıldığı şura toplantısında bazı isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini aldı.

Buna göre, daha önce Adalet Bakanı olarak YAŞ'a katılan Bekir Bozdağ, bu kez başbakan yardımcısı unvanıyla toplantıya kaldı. Fikri Işık da daha önce Milli Savunma Bakanı olarak katıldığı toplantıda başbakan yardımcısı olarak görev aldı. Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise toplantıya ilk defa katıldı.

Daha önce Yüksek Askeri Şura toplantısına başbakan yardımcısı unvanıyla katılan Nurettin Canikli ise bu kez Milli Savunma Bakanı olarak masada yerini aldı.

Yaklaşık 4 saat süren şura toplantısının bitmesinin ardından toplantıya katılan YAŞ üyeleri Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Bedelli askerlik ile ilgili bir açıklama yapılmadı.