16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Bedelli Askerlik için bekleyiş sürüyor

Bazı kesimler sosyal medya üzerinden bedelli askerliğin çıkmasını isterken bazı kesimler ise bedelli askerlik yasasının çıkmasını istemiyor. Bedelli askerlik yasasının çıkmasını isteyen kişiler eğitimlerini tamamlayıp mesleklerini alan ve bir düzenli hayata geçtikten sonra askere gitmek istemiyorlar. Bazı kişiler ise bakmakla yükümlü oldukları kişileri bırakmak istemiyorlar.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bedelli Askerlik için bekleyiş sürüyor

Öncelikle Bedelli Askerlik; zorunlu askerlik hizmetini, devletin bedelli askerlik yapılmasına karar vereceği dönemde belirlediği ücretin ödenmesi koşuluyla askerlik hizmetinin yapılmış sayılması anlamına gelir. Bedelli askerliğe başvurabilmek için dönemsel olarak değişmekle birlikte, çeşitli yaş ve ücret şartları getirilir. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik yasasının çıkıp çıkmayacağı ayarlardır tartışılıyor. Binlerce kişi tarafından bedelli askerlik yasasının çıkması bekleniyor. Bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı hakkında ilk açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında üniversite mezunlarının bedelli askerlik beklediğini ifade ederek üniversite mezunlarının askerlik bedellerinin 6 ay olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında bu 6 ay askerliğin 20 günün izin olduğunu ve geriye kalan 5 ayda da askerlik yapılmasını istedi. Ayrıca askerliğin çok kazanım sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerliğin gündemde olmadığını ifade etti.

 

"ASKERLİK BİRÇOK KAZANIM SAĞLIYOR"

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında "Hele hele üniversite bitirmiş, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacağın askerlik altı ay. Bunun da yaklaşık bir 20 günü izin; beş ay 10 gün. Gel askerliğini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanım sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

Bunun yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Buna göre böyle bir ortamda operasyonlar sürer bedelli askerliğin mümkün olmayacağını bildirdi.