25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bedelli askerlik kredisi başvuruları nasıl yapılır

Bedelli askerlik kredisine nasıl başvurulur? Hangi bankalar bedelli kredisi veriyor? Bedelli askerlik kredisi veren bankaların listesi açıklandı mı?

23 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bedelli askerlik kredisi başvuruları nasıl yapılır

Bedelli askerlik düzenlenmesinin Meclis’e gelmesinin ardından bankalar da uygun kredi için harekete geçti. Ziraat Bankası olarak ‘cazip kredi’ için hazırlıklara başladıklarını belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın diğer bankaların da uygun koşullarla destek sağlayacağına inandığını söyledi. Aydın “Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve işgücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebileceklerdir.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim meydanlarında bedelli askerlikle ilgili verdiği söz için ilk adım atıldı. Meclis’in yeni yasama yılı başında gündeme gelebileceği belirtilen bedelli askerlikle ilgili takvim öne çekildi. Bedelli askerlikle ilgili düzenleme, TBMM gündemine hemen getiriliyor. Bedelli bekleyenlere müjdeli açıklama, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Turan, bedellide yaş sınırının 25, ücretin de 15 bin lira olarak planlandığını söyledi. Yasadan 31 Aralık 1993’ten önce doğanlar faydalanabilecek. Teklif, bu hafta komisyonda, haftaya da Genel Kurul’da görüşülerek yasalaştırılacak.

HEMEN KREDİ ALMAYIN

Düşük faizli ve uygun ödeme koşulları doğrultusunda yapılacak düzenlemelerin içeriği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Tasarıda bedelli askerlik için 15 bin lira öngörülüyor. Bu arada sosyal güvenlik uzmanlarından da bedelli askerlik parası olmayanlara ‘acele etmeyin’ uyarısı geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, ödemeler için bankaların harekete geçtiğini belirterek şunları söyledi:




3 AYLIK ZAMAN VAR

“Bedelli askerliğe başvurmaları için önlerinde 3 ay gibi uzun bir süre var. Bu süre içinde bankalar bedelli askerlik ücretinin ödenmesi için düşük faizli bir kredi yapılanması çalışması başlatıyor. Şu an kredi çekmek ya da gayrimenkul satışı yapmak için doğru zaman olmayabilir” dedi. Düzenlenen yasayla birlikte 1 milyona yakın kişi bedelli askerlik için başvuru yapabilecek. Yasadan faydalanmak isteyen vatandaşlar ise ödenmesi gereken 15 bin lira için arayışa girdi. Ev, araba gibi mallarını satışa  çıkarmaya yönelen vatandaşların düşük fiyattan satılığa çıkardığı tespit edildi.

ESNAF DA BEDELLi BEKLiYOR

Bedelli askerlik düzenlemesinin de içinde bulunduğu ‘torba teklif’in Meclise sunulması, yükümlüler ve aileleri gibi asker malzemesi satan esnafta da beklenti yarattı. Askerlikte en çok ihtiyaç duyulan iç çamaşırı, cüzdan, kişisel bakım ürünlerinin de aralarında bulunduğu malzemelerin fiyatları kalite ve ihtiyacın türüne göre 70 lira ile 200 lira arasında değişiyor. Maltepe’deki Anadolu Kapalı Çarşısı’nda askeri malzeme satan iş yerleri, teklifin yasalaşmasıyla işlerin daha da hareketlenmesini ümit ediyor. Çarşıda asker malzemeleri satan Semra Kınalı “Askeriye bazı malzemeleri verse de erler genelde dışarıdan çok sayıda iç çamaşırı ve çorap alıyor” dedi. Çarşı esnafından Arzu Bal da kendilerinden daha çok rütbeli asker ve çarşı iznine çıkan erlerin alışveriş yaptığını ancak 28 gün bedelli askerliğin de işlerini hareketlendireceğini belirtti.