18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bekir Bozdağ kimdir, nereli?

Yeni hükümet sözcüsü olan Bekir Bozdağ ilk kez toplanan kabinede soruları cevapladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Binali Yıldırım daha sonra yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Yeni kabinenin oluşmasıyla beraber 6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. Bekir Bozdağ kimdir nereli sorularının cevabı haberimiz içerisinde sizlerle.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bekir Bozdağ kimdir, nereli?

Bekir Bozdağ kimdir nereli sorularının cevabı merakla araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Görüşmenin sonrasında Başbakan Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Yeni kabinenin oluşmasıyla beraber 6 bakanın görevi değişti, 5 yeni isim kabineye girdi. Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı oldu.  Yeni hükümet sözcüsü olan Bekir Bozdağ ilk kez toplanan kabinede soruları cevapladı. Başbakan yardımcılarının görev dağılımlarını yaptığı konuşma ile aktardı. Bozdağ yaptığı açıklamada, "Danıştay, Diyanet İşleri Başkanı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular Bekir Bozdağ tarafından deruhte edilecektir. Ekonomi Koordinasyonu ve Bankalar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir. Başbakan Yardımcımız sayın Recep Akdağ Kıbrıs işleri Koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi ayrıca AFAD ve yatırım ajansıyla ilgili çalışmaları yürütecektir. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 100. yıl ve medeniyetler arası diyalog, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nü deruhte edilecektir. MGK, MİT, TOKİ, TMSF Başbakan'a bağlı çalışacak." dedi.

 

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Bekir Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.Bekir Bozdağ, Serbest avukat olarak çalıştı.

22, 23 ve 24. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61 ve 62. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. AK PARTİ MKYK Üyesi, 64. Hükümette Adalet Bakanıydı. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bekir Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır. Bozdağ en son yapılan değişiklik ile Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü oldu.

BEKİR BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASI

İsrail Hükümeti tarafından Müslümanların ortak ve kutsal mabedi Mescid-i Aksa hakkında alınan tedbirler, uygulanan kararlar İslam dünyasında, din ve vicdan hürriyetine inanan herkes katında büyük bir infiale yol açmıştır. Cuma namazının kılınamamış olması, Harem-i Şerif'in etrafına metal dedektörler konulması, Müslümanların ibadetine kısıtlamalar getirilmesi. Bu uygulamaları protesto eden Müsülmanlara şiddet kullanılarak müdahale edilmesi, bu esnada bazı Müslümanların hayatını kaybetmesi ve yaralanması gibi pekçok üzücü hadise olmuştur. Bu uygulama asla kabul edilemez. İnsan haklarına ve din ve vicdan hürriyetine aykırıdır, açıkça ihlaliir. İsrail Hükümeti'nin derhal bu uygulamaya son vermeye sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere davet edilmiştir.

BEKİR BOZDAĞ'IN GÖREVLERİ

Hükümet Sözcülüğü, TBMM ile ilişkiler, Danıştay'la ilişkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı ile ilgili konular, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ilgileneceği konulardır.

MEHMET ŞİMŞEK'İN GÖREVLERİ

Ekonominin koordinasyonu ve bankalar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından deruhte edilecektir.

FİKRİ IŞIK'IN GÖREVLERİ

Milli Güvenlik Kurulu kararlarının takibi, reformların ve yatırımların koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yerine getirilecektir. Ayrıca RTÜK, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecektir.

RECEP AKDAĞ'IN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ, Kıbrıs işleri koordinasyonu, yatırım ortamının iyileştirilmesi, AFAD ve yatırım ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecektir.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU'NUN GÖREVLERİ

Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Projesi, yüzüncü yıl anmaları ile ilgili hazırlıklar konuları üzerinde çalışacak. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı, Sayın Çavuşoğlu tarafından ilgilenilecektir.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN DEĞİŞİM AÇIKLAMASI

Yeni Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızla istişareleri yaptık. Arkadaşlarımız görev yapanlar, yeni başlayacaklar hepsi birbirinden üstün meziyeti olan arkadaşlar. Kimsenin birbirine üstünlüğü söz konusu yok. Bu bir bayrak yarışı, kan değişimidir. Bakanlar Kurulu'nda değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda bu yapılır."