19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İlk Cemre düştü

Baharın habercisi ilk cemre düştü. Baharın geldiğine dair en önemli işaretler olan cemrelerin tarihleri geldi. İlk olarak cemre havaya düşecek, ardından suya ve toprağa düşecek.

25 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İlk Cemre düştü

İLK CEMRE DÜŞTÜ, ÇİÇEKLER AÇTI

Mersin’in Anamur ilçesinde badem, kayısı ve dut ağaçları çiçek açtı.

Anamur ilçesinde yazdan kalma günler yaşanırken, Toroslar’ın güney kesimleri  badem, kayısı ve dut ağaçlarının çiçek açmasıyla rengarenk oldu. Emirşah Mahallesi’nde oturan Musa Çakmak (29), erken de olsa güzel bir bahar yaşadıklarını ifade etti. Badem üreticisi Erol Taş (41) da bu yıl havaların ılık gitmesinden dolayı bademlerin erken çiçek açtığını ancak havaların birden soğumasından endişe ettiklerini söyledi.

İlk cemrenin havaya düşmesi ile doğa ayrı bir canlılık yaşamaya başlarken, arılar da çiçeklerin üzerindeki arayışlarını sürdürerek, peteklere bal bırakmak için çalışıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre hava sıcaklıkları kentte en düşük 12, en yüksek ise 20 derece ölçüldü. Perşembe gününe kadar kentte yağmurun etkili olacağı,hafta sonu ise havanın güneşli olacağı belirtildi.

 

 

İKİNCİ CEMRE NE ZAMAN DÜŞER?

Arapça kökenli bir kelime olan "cemre", "Ateş", "kor" anlamına geliyor. Baharın müjdecisi olan cemrenin ilki 20 Şubat'ta havaya düştü. İkinci cemre 27 Şubat'ta suya düşecek.

 

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.