19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2019 cemre düşme tarihleri belli oldu mu?

Cemre'nin ne zaman düşeceği merak konusu oldu.

25 Ocak 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
2019 cemre düşme tarihleri belli oldu mu?

2019 yılının gelmesiyle birlikte cemre düşme tarihleri merak konusu oldu Halk arasında yüz yıllardır devam eden inanışa göre doğayı renklendirecek bu olayın detaylarını araştıran vatandaşlar, 2019 cemre düşme tarihleri hakkında bilgi almak istiyor.

Bahar ayıyla özdeşleşen cemrenin ilki 19 Şubat Pazartesi günü düştü. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir.

Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır. Bahar aylarının müjdecisi cemre, ikisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi olarak tanımlanıyor. Birinci cemre ilk olarak havaya düşüyor.

Cemre, halk takviminde baharın gelişi ve havaların ısınmasının müjdecisi olarak biliniyor. İnanışa göre, birer hafta arayla önce havaya, sonra suya ve daha sonra da toprağa düşen cemre pek çok vatandaşın merak ettiği konu olarak dikkat çekiyor.

Şubat ayının gelmesiyle birlikte, İlkbahar'ın müjdecisi olan Cemre'nin ne zaman düşeceği merak konusu olmuştu, birinci Cemre geçtiğimiz günlerde havaya düştü. Vatandaşların tarihsel olarak yüzyıllardır düşmesiyle birlikte havaları ısındırdığına inandığı Cemrelerden ilki havaya düşmesi bekleniyor.