19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çiftlik Bank nedir

Çiftlik Bank nedir yeri nerede Mehmet Aydın kimdir eşi Sıla Soysal ifadesinde neler söyledi soruların yanıtları merak ediliyor.

26 Mart 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Çiftlik Bank nedir

Çiftlik Bank nedir yeri nerede Mehmet Aydın kimdir eşi Sıla Soysal ifadesinde neler söyledi soruların yanıtları merak ediliyor. Ayrıca Sıla Soysal kimdir kaç yaşında nereli olduğu ile ilgili tüm merak edilenleride bu haberimizde derledik.

Olayda Mehmet Aydın’ın eşi olmanın dışında bir suçu bulunmadığını öne süren Sıla Aydın, olayların gelişimini şöyle ifade etti: “Eşim Bursa Nilüfer’de bir çay bahçesinde asgari ücretle çalışıyordu. 2016’da Bursa’da tanıştık. O zamanlar hiç paramız yoktu.

Çay bahçesinde çalışırken tanıştık dedi, anlattı...

ARJANTİN YA DA DUBAİ

Eşinin kendisini en son 24 Şubat’ta aradığını kaydeden Sıla Aydın, “Boşanma ile ilgili konuşurken kavga ettik. Bir sürü hakaret edip telefonu kapattı. Uruguay dışında Arjantin ve Dubai’den de geçici vatandaşlık almıştı. Uruguay’da olduğu ortaya çıkınca Dubai ya da Arjantin’e gitmiş olabilir” dedi.

‘TEK SUÇUM KARISI OLMAK’

İfadesinde serbest bırakılmayı talep eden Sıla Aydın, “Kocamın kurduğu Çiftlik Bank’ta bir hakkım ya da yetkim yok. Tek suçum Mehmet Aydın’ın karısı olmak” ifasini kullandı.

%250 KÂR PAYI

Bursa İnegöl’deki çiftliğin kısa süre sonra hayvanlarla dolduğunu anlatan Sıla Aydın, şöyle devam etti: “Burada ürettiklerini başka firma ve köylülere satıyorlardı. Sonra Lüleburgaz’da et ve süt makineleri alıp Saray’da çiftlik kurdu. Akhisar’da da 2 bin Bitcoin makinesi aldı. Sisteme yeni gelenlerden aldığı paralarla eski üyelere yüzde 250 kâr payı veriyordu. Sonra kimseye ödeme yapmamaya başladı. Bir süre sonra evliliğimiz bozuldu, sürekli tartışmaya başladık. Bu gelişmeler üzerine boşanma kararı aldık. Ocak ayında bana Uruguay’dan geçici vatandaşlık aldığını, oraya gideceğini söyleyince yine kavga ettik. O ay yurtdışına gitti. Sonra bana 1 milyon 700 bin TL gönderdi, ‘Kendine villa alırsın’ dedi. O da dahil 3 bankada toplam 3 milyon 684 bin TL param var. Ama olaylar ortaya çıkınca hepsi bloke edildi.”

URUGUAY’DAKİ PLANI SUYA DÜŞTÜ

Mehmet Aydın’ın Uruguay’da inşaat malzemeleri alım-satımıyla ilgili iş kurmak istediği, başkent Montevideo’daki okyanus manzaralı iş merkezi Trump Tower’da ofis kiralama girişiminin yarım kaldığı ortaya çıktı. Aydın’ın, geçen kasımda kiraladığı villanın 3 aylık parasını ise Türkiye’den peşin ödediği ancak dikkat çekip soruşturulmaya başlanınca 1 ay içinde terk ettiği öğrenildi.



Çiftlik Bank, SPK tarafından soruşturması sürerken flaş bir kararla üyelik alımlarını durdurdu. Yeniden gündeme oturan Çiftlik Bank ve sahibi Mehmet Aydın merak konusu. Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın firar etti. Çiftlikbank'ta yer yerinden oynayınca JÖH önlem aldı. Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın kaçmadan önce eşini boşadığı ortaya çıktı. Eski karısı Sıla Aydın (Soysal) Çiftlik Bank dolandırıcılığının planlı olduğunu iddia etti. Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın firar etti. Bursa İnegöl'teki Çiflikbank büyükbaş hayvan çiftliğinde ise olay üstüne olay yaşanıyor. Dün gece paralarını alamayan çiftçiler tesisi basıp inekleri almak istedi. Bunun üzerine bugün Çiftlik Bank tesisleri önünde Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekipleri nöbet tutmaya başladı. Sabah saatlerinde tesise gelen İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tesiste hasar tespiti çalışması yaparken, veteriner hekimler de hayvanları sağlık kontrolünden geçirdi.

ÜYELİK ALIMI DURDURULDU

SPK incelemesi devam eden şirket 09.01.2018 tarihi itibariyle üyelik alımını durdurduğunu ilan etti. Kararın gerekçesi ise saadet zinciri, ponzi gibi iddialar. Açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımıaskıya alınmıştır' denildi.

ÇİFTLİK BANK NEDİR SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO'su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.



ÇİFTLİKBANK'IN SAHİBİ MEHMET AYDIN EŞİNİ BOŞAYIP BAKIN NEREYE KAÇTI
Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın firar etti. Çiftlikbank'ta yer yerinden oynayınca JÖH önlem aldı. Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın kaçmadan önce eşini boşadığı ortaya çıktı. Eski karısı Sıla Aydın (Soysal) Çiftlik Bank dolandırıcılığının planlı olduğunu iddia etti. Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın firar etti. Bursa İnegöl'teki Çiflikbank büyükbaş hayvan çiftliğinde ise olay üstüne olay yaşanıyor. Dün gece paralarını alamayan çiftçiler tesisi basıp inekleri almak istedi. Bunun üzerine bugün Çiftlik Bank tesisleri önünde Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekipleri nöbet tutmaya başladı. Sabah saatlerinde tesise gelen İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tesiste hasar tespiti çalışması yaparken, veteriner hekimler de hayvanları sağlık kontrolünden geçirdi.

MEHMET AYDIN NEREYE KAÇTI
Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın ile ilgili de bomba bilgiler ortaya çıktı. Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın ile birlikte firar ettiği öğrenildi. İddialara göre, Dubai'ye oradan da Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın'ın milyonlarca doları beraberinde götürdü. Ümraniye'deki Çiftlik Bank genel merkezi de birkaç gün önce sessiz sedasız boşaltıldı.