20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İkametgah belgesi nasıl nereden alınır

Günümüzde neredeyse tüm iş başvurularında ve çeşitli işlemlerde ikametgah belgesi talep edilmektedir. Önceleri bu belge sadece muhtarlıklardan alınmaktaydı. İkametgah belgesinin tek bir noktadan alınması acil durumlarda bu belgeye ihtiyaç duyan vatandaşlar için sorun teşkil etmekteydi.

19 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İkametgah belgesi nasıl nereden alınır

İkametgah Belgesi Nereden Alınır?

İnsanlar yaşamları boyunca çok kez ikametgah belgesine ihtiyaç duyabilmektedirler. Günümüzde neredeyse tüm iş başvurularında ve çeşitli işlemlerde ikametgah belgesi talep edilmektedir. Önceleri bu belge sadece muhtarlıklardan alınmaktaydı. İkametgah belgesinin tek bir noktadan alınması acil durumlarda bu belgeye ihtiyaç duyan vatandaşlar için sorun teşkil etmekteydi. Ancak artık bu belgeyi çok kolay bir biçimde alabilmekteyiz. 

 

 E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Nüfus müdürlükleri üzerinden ikametgah belgesi almak veya diğer adıyla ikametgah ilmuhaberi almak oldukça kolay bir işlem. Ancak bunun için size en yakın Nüfus Genel Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekmektedir. Buradan bu belgeyi temin etmek için nüfus cüzdanınızın yanında olması yeterlidir. Hiçbir ücret ödemeden yani ücretsiz olarak kısa zamanda belgenizi çıkartabilirsiniz.