19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Polis Özel Harekat için alım bekleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile 20. dönem POMEM ve 19/1. dönem POMEM (PÖH alımı) sınav sonuçları açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı yakın zamanda en az lise mezunu Polis Özel Harekat alımı yapacak. Lisans, ön lisans ve lise mezunu Polis Özel Harekat alımı ile ilgili merak edilen detayları bu haberimizde sizler için derledik.

14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Polis Özel Harekat için alım bekleniyor

Lisans, ön lisans ve lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ile ilgili merak edilen tüm detayları bu haberimizde sizler için derledik. Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birçok kuruma kadro ihdası yapıldı. En çok kadro ihdası yapılan kurum ise Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. Polis memurluğu kadrosuna aday memur olarak atanacaklara uygulanan uygulamalı sınavın sonuçlarına; e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılarak erişim sağlanabilecek. Polis Akademisi Başkanlığının konuya ilişkin duyurusu şöyle:


"20.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde Eğitim -Öğretim süresini başarıyla tamamlayıp , 02-05 Aralık 2017 tarhileri arasında yapılan Polis Memurluğu kadrosuna aday memur olarak atanacaklara uygulanan sınav sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz."

 

PÖH ALIM BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

POLİS ALIM İLANI BEKLENİYOR

 

PÖH SON DURUM GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYINIZ



Kadro ihdasının ardından bekçi alımlarının da yapılmasının ardından polis olmak isteyen binlerce genç polis alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. Sitemize gelen geri bildirimler, polis alımlarında en çok talebin Polis Özel Harekat (PÖH) branşında olduğunu gösteriyor.

 KHK ile ihda edilen 22 bin polis kadrosuna 13 bin aday alındı. 13 bin polis alımının ardından sıra 2500 komiser yardımcısı ve 9 bin polis memuru alımına geldi. 9 bin polis memuru alımının hangi pozisyonda yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Alımların PÖH pozisyonunda olması talep ediliyor. Ayrıca adaylar, lise mezunu adaylardan da başvuru alınmasını talep ediyor.