19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2018 PÖH polis alımı var mı?

Bakanlığına Bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Memuru istihdamında 2018 yılı POMEM, PMYO, PÖH ve PAEM alımları için adaylar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde.

21 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2018 PÖH polis alımı var mı?

Bakanlığına Bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Memuru istihdamında 2018 yılı POMEM, PMYO, PÖH ve PAEM alımları için adaylar heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. 2018 yılında polis alımlarında yapılacak alımlara ilişkin gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Yeni dönem polis alımlarına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre Resmi gazete yayımlanan Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Doğrudan Merkeze Bağlı Taşra Teşkilatı Olarak, Çankırı İlinde Çankırı Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Bu Müdürlüğe Bağlı Olarak (4) Adet Şube Müdürlüğü Kurulması Hakkında Karar yürürlüğe girdi. Diğer ise Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkında Karar yayımlandı.

JÖH ve PÖH, 'meskun mahal' operasyonları için Afrin'e gidiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden jandarma özel harekât (JÖH) ve polis özel harekât (PÖH) timlerinin sınır bölgesine sevk ediliyor. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin harekat kapsamında Afrin bölgesinde 'meskun mahal' operasyonlarına katılacağı belirtildi. Diyarbakır'ın Kulp ve Ergani ilçelerinden 64 güvenlik korucusu da bölgeye hareket etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak tarihinde Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında sınıra sevkiyat devam ediyor. Bugüne kadar 1715 teröristin etkisiz hale getirildiği harekât kapsamında sınır bölgesine Türkiye'nin çeşitli illerinden JÖH ve PÖH timlerinin sevk edilmesine başlandı. Sınır bölgesine sevk edilen timler, harekat kapsamında Afrin bölgesinde 'meskun mahal' operasyonlarına katılacak.

KRİTİK NOKTALAR CİNDERES VE RACO
Afrin bölgesinde kritik öneme sahip olduğu değerlendirilen Afrin'in Cinderes ve Raco beldelerinin etrafındaki tepeler 'Zeytin Dalı Harekâtı'nın 32'nci gününde kontrol altına alındı. Beldelere bağlı birçok köyde harekât kapsamında teröristlerden temizlendi. Önümüzdeki günlerde ise Cinderes ve Raco beldelerinin teröristlerden temizlenmesi yeni bir hazırlık yapıldığı bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölgeye JÖH ve PÖH timlerinin  Cinderes ve Raco beldelerinde olabilecek 'meskun mahal' operasyonlara katılmak için sınır bölgesine sevk edilerek hazır şekilde bekletileceği öğrenildi.

JÖH VE PÖH'ÜN BAŞARILI OPERASYONLARI
JÖH ve PÖH timleri hendek operasyonları sırasında Diyarbakır Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçesinde, Mardin'in Derik, Dargeçit ve Nusaybin ilçesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'meskun mahal' operasyonlarını başarılı şekilde tamamlamıştı.

ADIYAMAN, İZMİR VE KOCAELİ'NDEN SEVK EDİLMEYE BAŞLANDI
Harekat kapsamında Adıyaman, İzmir ve Kocaeli'den 'JÖH ve PÖH timleri, 'meskun mahal' operasyonları için Afrin'e gitmek üzere sınır kentlerine sevk edildi.

KORUCULAR DA GİDİYOR

Diyarbakır'ın Kulp ve Ergani ilçelerinden 64 güvenlik korucusu Afrin'de drevam eden Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için katılmak için uğurlandı.

Milyonlarca polis adayının Emniyet Genel Müdürlüğü polis özel harekat alımları için duyuru yapılmasını beklemekte. Diğer yandan 2018 ve 2019 yılı özel harekat alımlarında alım yapılacak sayısı arttıracak gelişmeye göre Bakanlar Kurulu kararına göre Çankırı ilinde Polis Özel harekât Polis Eğitim merkezi kurulacak. Eğitim merkezine bağlı olarak ta 4 şube müdürlüğü kurularak, polis özel harekât polis adaylarının eğitimine açılacak. Daha fazla polis adayının eğitimi yapılacağı için PÖH alımlarının yeni dönemlerde sayısının fazla olması beklenmekte.



YENİ AÇILAN PÖH EĞİTİM MERKEZLERİ

Trabzon, Malatya, İzmir, Konya illerinde de Özel Harekat müdürlükleri kuruldu. Bakanlar Kurulu kararına göre Diyarbakır, Batman, Erzurum, Van illerindeki özel harekat eğitim merkezleri ise kapatıldı. çankırı Polis Harekat Eğitim merkezi açıldı.

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü için PÖH alımları en son 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfı için yapıldı. Bu sebepten dolayı 22. dönem alımlarının büyük bir ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılması beklenmektedir.

LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK Mİ?

Peki adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi olan lise mezunları PÖH alımların başvurabilecek mi sorusunun yanıtı nedir? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. PÖH alımlarına ön lisans mezunları kesin olarak başvurabilecektir, ancak bir karar çıkartılarak lise mezunlarının da başvuru yapabilmelerine olanak sağlanabilir.

Yeni dönemde PÖH alımının yapılacağı tahmin edilmektedir fakat Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak, kaç kişilik alımlar olacak henüz bir bilgi yok olduğundan ilk haberdar olmak isterseniz aşağıdaki linklerden bizleri takip edebilirsiniz.