26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

23 Aralık ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı!

4 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ehliyet sınav sonuçları açıklandı

23 Aralık ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı!  MEB son dakika duyurusuna göre MTSAS Ehliyet sınav sonuçları (4 Ocak 2018) bugün saat 09:54'te resmi internet sayfası üzerinden erişime açıldı.
 

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 


MEB’in MTSAS takviminde yayınladığı duyuruya göre 23 Aralık Ehliyet sınavı sonuçları, 4 Ocak 2018 tarihinde açıklandı. Resmi internet sayfası üzerinden sonuçlar kimi zaman sürücü kursları tarafından sms yoluyla da iletilebiliyor.



EHLİYET SINAVLARINDA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık, sınavlar için dijital devrime hazırlanıyor. Gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavları ile açık ortaokul ve lise sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak. Kalkınma Bakanlığı da e-sınav uygulamasının yaygınlaştırılmasına katkı verecek. MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavı, halen 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak.

İlk etapta il merkezlerinde kurulacak e-sınav salonlarının, ilerleyen dönemde nüfusun yoğun olduğu büyük ilçelerde de açılması planlanıyor. Bu merkezler, yüksek teknoloji ve akıllı cihazlarla donatılarak, her biri bin kişinin aynı anda sınava gireceği şekilde tasarlanacak.