25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

MTSAS ehliyet sınav sonuçlar açıklandı

Binlerce adayın ehliyet almaya bir adım daha yaklaştıracak olan ehliyet sınavı sonuçları açıklandı.

19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
MTSAS ehliyet sınav sonuçlar açıklandı

Ehliyet Sınavı 8 Ekim Cumartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilmişti. Ehliyet almak için birbiriyle yarışan binlerce aday sınav merkezlerine giderek sınavlarına girdi. Sınavdan sonra ehliyet sınavı soruları/cevap anahtarı ve sonuçlarının açıklanması için adaylar beklemeye başladı. Ehliyet sınav soruları açıklandıktan sonra puanlarına göre adaylar direksiyon sınavına giriş yapacaklardır. Bu aşamadan sonra ise ehliyet almaya hak kazanabileceklerdir.
 

MEB EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

DİREKSİYON SINAV TARİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÇIKMIŞ TÜM EHLİYET SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN...

 

Ehliyet sınavı sonuçlarının 20 Ekim Cuma yani bugün açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasından açıklanacaktır. 7 Ekim Cumartesi günü sınava girmiş olan adayların sınav sonuçlarını öğrenmek için buraya giriş yapmaları gerekmektedir. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sayfada bulunan üst menüdeki sınavlar bağlantısına tıklayınız. Açılan menüden Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınav duyuruları bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra eğer ehliyet sınav sonuçları açıklandıysa mevcut sayfadan görüntüleyebilirsiniz. Eğer farklı bir sınav bağlantısına tıklayıp giriş yaptıysanız, hemen sağ tarafta bulunan bağlantılardan MTSAS bağlantısına tıklayarak ehliyet sınav sonuçları sayfasını görüntüleyebilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçları açıklandığı zaman adaylar sonuçları görüntüleyebilmek için T.C. Kimlik Numarası ve Güvenlik Kodu ile giriş yapacaklardır.

Ehliyet sınavı değerlendirilmesi her ders için 100 puan üzerinden yapılmaktadır. Ehliyet sınavında sorulara verilen yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır. Sadece doğru cevaplar dikkate alınır. 100 puandan yapılan değerlendirmede en az 70 puan alan adaylar sınavda başarılı sayılmaktadır. En az 70 puan alan tüm adaylar ehliyet almaya bir adım daha yaklaşmış olur. Önlerinde kalan tek aşama direksiyon sınavıdır. Bu sınavdan da başarılı olurlarsa ehliyetlerini almaları için hiçbir şart kalmayacaktır.

Araç Cinsleri ve Belge Sınıfları

2015 yılı ve daha önce MTSK’ya kayıtlı olan kursiyerler için; Motorlu Bisiklet A1, Motosiklet A2, Otomobil, Minibüs, Kamyonet B,  Kamyon C,  Çekici D, Otobüs E, Lastik Tekerlekli Traktör F, İş Makinesi Türünden Motorlu Araçlar G, Engelli Bireylerin Kullanabilecekleri Özel Tertibatlı Motosiklet veya Otomobiller H.

2016 yılından itibaren MTSK’ ya kayıtlı olan kursiyerler için; Moped M, Motorlu Bisiklet A1, Motosiklet A2, Motosiklet A, Dört tekerlekli Motosiklet B1, Otomobil/Kamyonet B, Minibüs D1, Otobüs D, Kamyon C1, Kamyon C, Lastik Tekerlekli Traktör F.

Ehliyet Sınavının Geçersiz Olacağı Durumlar

 

●     Başvurularda belirtilen şartları karşılamamasına rağmen adayın sınava girmiş olması.

●     Tespitler sonucunda başka bir adayın sınav belgelerini kullanması.

●     Geçersiz kimlik veya sınav giriş belgesi teslimi.

●     Sınav anında verilen sınav kitapçıklarına veya cevap kağıdına zarar vermek.

●     Üzerinde fotoğraf bulunan sınav giriş belgesinin sınavda bulunan görevlilere teslim edilmemesi.

Sınav İtirazları

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav itirazında bulunabilirler. Sınav sonuçları ve sınav cevap anahtarı yayımlanmasından itibaren en geç on gün içerisinde itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtirazlar dilekçe ile ÖDSGM’ ye yapılmaktadır. İtiraz dilekçesiyle birlikte gerekli bankalara 20 Türk Lirası ödeme yaptığınız dekontu birlikte vermeniz gerekmektedir. Süre geçtikten sonra yapılan itirazlar ve ücreti ödenmeyen itirazlar geçersiz sayılacaktır.