24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kayıtlar devam ediyor!

Üniversitelere e kayıtlar 11-16 Ağustos arasında gerçekleştiridi. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Üniversiteyi kazanan adaylar belirlenen tarihlerde kayıt için başvuracaklar.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kayıtlar devam ediyor!

Binlerce öğrenci, sonuçlarının açıklanmasıyla beraber gözlerini üniversite kayıtlarına çevirdi. 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtları yarın sona eriyor.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ? 

Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi  Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge,  Nüfus cüzdanının onaylı örneği,  İkametgâhı ile ilgili beyanı,  Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.),  Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.