23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Eskişehir’de tur otobüsü kazası

Eskişehir’de tur otobüsü kazası son dakika Eskişehir trafik kazasında ölü yaralı sayısı kaç kişi isim listesi haberimizde yerini alıyor.

21 Ocak 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Eskişehir’de tur otobüsü kazası

Eskişehir tur otobüsü kazası son dakika ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Ajanlardan alınan son dakika bilgisine göre, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüsün Eskişehir'de kaza yapması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. 

ESKİŞEHİR'DE FECİ KAZA! ÖLÜ VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

 Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıyan otobüsün Eskişehir'de kaza yapması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Alınan son bilgilere göre, kimliği henüz tespit edilemeyen sürücünün kullandığı, Ankara'dan Bursa'ya geziye giden yolcuları taşıdığı öğrenilen Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

Kaza bölgesine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi, yaralılar ambulanslarla hastanelere taşındı.

'Yolda buzlanma yok, boş, üç şeritli...'

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, yaralıların durumlarının ağır olmadığını söyledi:

"Müdahalesi devam eden, kırıkları olanlar var. Yol boş, üç şeritli, bir de kurtarma şeridi olmak üzere geniş  bir yol. Yol ışıklandırılmış... Ekiplerimiz yolda buzlanma tespit etmedi. Dolayısıyla farklı sebepleri olabilir.  Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor. Şoförler gözaltına alındı."




Kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı. Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Emniyet Müdürü Engin Dinçkaza yerinde incelemede bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti.

Otobüsün ağaca çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü 42 yaralının birçoğu ağır yaralı. Onlarca yaralanın olduğu gelen haberler arasında. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan kazada bir kişinin de kayıp olduğu öne sürülürken, Polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Otobüste 18-26 arasında öğrencilerin olduğu öğrenildi.



OTOBÜSTE ÖĞRENCİLERİN OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öte yandan kazada bir kişinin de kayıp olduğu öne sürülürken, Polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Otobüste 18-26 arasında öğrencilerin olduğu öğrenildi.

OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Öte yandan kazada bir kişinin de kayıp olduğu öne sürülürken, Polis ekipleri incelemelerine devam ediyor. Otobüste 18-26 arasında öğrencilerin olduğu öğrenildi.

Dünün bilançosu: 5 ölü, onlarca yaralı

- Muş’ta Adnan Öletaş yönetimindeki ‘Lider Muş’ firmasına ait yolcu otobüsü, dün sabah tipi nedeniyle kontrolden çıkıp dereye uçtu. Kazada Osman Aslan, Turgut Deniz, Yaşar İpek, İbrahim Eren, Memik Gökşin ve Hamza Karabalık adlı 6 yolcu öldü, 29 kişi yaralandı.

- Konya - Afyonkarahisar yolunda Bedih Üzmelih yönetimindeki yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanmasıyla 38 kişi yaralandı.

- Sivas Koyulhisar’da Özdemir İsmiçoğlu yönetimindeki yolcu otobüsünün devrilmesiyle 16 kişi yaralandı.

- Kahramanmaraş Afşin’de Gökhan Özcan yönetimindeki Öz Elbistan Turizm’e ait yolcu otobüsü ile İbrahim Sarıkurt’un kullandığı otomobil çarpıştı. Sarıkurt öldü, 4 kişi yaralandı.


Eskişehir

Eskişehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan, en kalabalık yirmi beşinci şehri olan ve 14 ilçeye sahip olan şehirdir. M.Ö. 14 .yüzyılda Hititler, Eskişehir merkezli olmak üzere büyük bir devlet kurdu. Tarih boyunca şehirde birçok devletin toprağı olan Eskişehir'e şimdiye kadar Frigler, Lidyalılar, Persler, İskender İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklular, Anadolu Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu sahip olmuştur. 1289'da Anadolu Selçukluları, Eskişehir'i Osman Gazi'ye verdi. Bir süre Osmanlılar'da kalan şehir Orhan Gazi döneminde Karamanlılar'ın eline geçse de I. Murat yeniden şehri geri aldı. Osmanlı döneminde Eskişehir, Fatih'in ilk zamnlarına kadar Ankara Beyliği'ne bağlı bir şehir olarak kaldı. 1890'lı yıllarda şehre demiryolunun gelmesiyle şehirde ticaret canlandı ve şehre Kafkasya'dan, Kırım'dan, Romanya'dan ve Bulgaristan'dan gelen göçmenler yerleşti. Milli Mücadele yıllarında Eskişehir halkı büyük bir çaba gösterdi. İngiliz kuvvetleri, 20 Mart 1920'de Kuva-yi Milliye'nin baskısıyla demiryolu işgalini durdurdu. Günümüzde Eskişehir, ekonomisini yer altı zenginliklerinden, sanayiden ve ticaretten sağlamaktadır. Şehirde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na bağlı demiryolu olduğu için ticaret aktif bir şekilde yürütülmektedir.