20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fatih Belediyesi’nin öncülük ettiği proje HOBİO büyümeye devam ediyor

Fatih Belediyesi’nin öncülük ettiği projelerden biri olan ve 2014 yılı eğitim dönemiyle birlikte başlayan Her Okula Bir Orkestra Projesi (HOBİO) önümüzdeki dönemde yeni okulların da katılımıyla büyümeye devam ediyor

24 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Fatih Belediyesi’nin öncülük ettiği proje HOBİO büyümeye devam ediyor

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi bünyesinde yürütülen HOBİO projesi kapsamında ilk olarak 2014 yılında Tarık Us Ortaokulu, Cibali Ortaokulu, Vedide Baha Pars Ortaokulu, Yedikule Anadolu Lisesi ve Pertevniyal Lisesi’nde enstrüman ve eğitmen desteği sağlanarak, Batı müziği eğitimlerine başlanmıştı. Projeye 2015 yılında Gelenbevi Anadolu Lisesi, Vefa Lisesi, İbrahim Alaaddin Gövsa Ortaokulu, Davutpaşa Anadolu Lisesi, Çemberlitaş Anadolu Lisesi, Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi de katıldı. Bu okullarda da eğitimler klasik Batı müziği olarak devam ediyor.

7 OKUL DAHA PROJEYE DÂHİL EDİLDİ

Öğrencilerden yoğun ilgi gören proje, geçtiğimiz eğitim döneminde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği branşları açmak üzere çalışmalara başladı ve yürütülen çalışmalarla 7 yeni okul projeye dahil edildi. Bunlardan Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Özel Sultan Fatih Ortaokulu, Özel Bezciyan Ermeni Ortaokulu ve Özel Mektebim Ortaokulu’nda projeye katılan öğrencilere enstrümanları teslim edilerek, eğitmenler eşliğinde Türk Sanat Müziği eğitimi başlatıldı. Aynı zamanda bu okullarda Türk Sanat Müziği koroları da kuruldu. Mehmet Akif Ortaokulu, Selçuk Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Tevfik Kut Ortaokulu’nda ise Türk Halk Müziği eğitimleri başlatıldı.

600 ÖĞRENCİ PROFESYONEL MÜZİK EĞİTİMİ ALIYOR

Klasik Batı Müziği eğitimi verilen okullarda toplamda 350 öğrenciye eğitim veriliyor. Bu öğrenciler keman, viyola, çello, kontrbas, klarnet, flüt, obua, fagot, trombon, trompet, korno enstrümanlarının eğitimlerini alıyorlar. Türk Halk Müziği eğitimi verilen okullarda ise 85 öğrenciye eğitim veriliyor. Bu öğrencilere bağlama, koltuk davulu, kaval ve koro eğitimleri veriliyor. Türk Sanat Müziği eğitimi verilen okullarda ise 140 öğrenciye eğitim veriliyor. Bu öğrenciler ney, kanun, ud, bendir, klasik kemençe ve koro eğitimleri almaktalar.

EĞİTİMLER YAZ TATİLİNDE DE DEVAM EDİYOR

2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesi ve okulların kapalı olmasından dolayı eğitimlere 3 Temmuzdan itibariyle hız kesilmeden Sulukule Sanat Akademisi’nde devam edilecek. Proje 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde, yeni okulların da katılımıyla büyüyerek tüm hızıyla eğitimlerine devam edecek.