24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Zombi Flakka hapı uyuşturucu nedir? Flakka uyuşturucu hapı nedir?

Flakka Mersin’de görüldü haberleri internette yayılmaya başladı. Vatandaşlar Flakka zombi uyuşturucu hapı nedir sorusunun cevabını merak etmeye başladılar. Bu söylentilerin yalan olduğu ortaya çıktı. Dünya flakka uyuşturucu hapını konuşmaya başladı. İlk kez 2011 yılında Amerika’da görülen zombi hapı yeniden gündeme geldi. İnsanların üzerinde büyük bir etki oluşturan hap geçtiğimiz günlerde Brezilya’da görülmeye başlanmıştı. Sosyal medyada flakka hapını kullananların tüyler ürperten görüntüleri dolaşıyor. Flakka zombi hapı video görüntüleri haberimizde sizlerle.

20 Ekim 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Flakka uyuşturucu hapı nedir, zombi hapı nedir sorusunun cevabı araştırılırken flakka bu sefer Mersin’de ortaya çıktıı haberleri gün içerisinde yayıldı. Daha sonra yapılan açıklamada bu söylentilerin yalan olduğu duyuruldu. Amerika’da ilk kez 2011 yılında ortaya çıkan bu sentetik uyuşturucu maddesi geçtiğimiz günlerde Brezilya’da yeniden ortaya çıktı. Sosyal medyada zombi hapını kullanan insanların tüyler ürperten görüntüleri dolaşıyor. Daha önce de İspanya’nın Barcelona kentinden Türkiye’ye gönderilen bir kargoyu takibe alan İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Avcılar’da alıcısı Bulut O. görünen kargoyu incelenmişti. Narkotik köpeklerin tepki verdiği kargodan flakka uyuşturucu hapı çıkmıştı. Kargoyu almaya gelen özel bir TV kanalında spiker olan Serkan O.’yu gözaltına aldı. Flakka hapını alanların zombiye benzer hareketler sergiledikleri görüldü. Flakka zombi hapı video görüntüsü haberimiz içerisinde bulunuyor.

Bu uyuşturucu maddeyi kullanan kişiler ilk olarak kalp atışında hızlanma, duygularda ani değişim yaşıyor ve ardından halüsinasyonlar görmeye başlıyor.

Vatandaşların çok zararlı olan bu maddeyi kesinlikle kullanmamaları gereklidir.

 

FLAKKA UYUŞTURUCU HAPI MERSİN'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Mersin'de dün çekilen ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan videoda bir gencin yaptığı hareketlerin numara olduğu ortaya çıktı.  Birçok yerde insanları zombiye çeviren "flakka" isimli sentetik uyuşturucu kullandığı söylenen gencin yapılan testinde sadece esrar içtiği ve ifadesinde dikkat çekmek için böyle bir şey yaptığını söylediği öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre olay, dün Mersin Sanayi Sitesi içinde meydana geldi. Öğle saatlerinde bir genç, birden üstü çıplak vaziyette kendini yere atarak bağırmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ve sağlık ekipleri, yerde yatıp bağıran genci sakinleştirmeye çalıştı. Ekiplerin sakinleştirme çabaları karşısında yerde çeşitli hareketler yaparak, bağırmayı sürdüren genç, uzun uğraşlar sonucunda elleri arkadan kelepçelenerek sedyeye konulup, hastaneye kaldırıldı. Şahsın görüntüleri ise bölgede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi. Sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan ve birçok yerde insanları zombiye çeviren "flakka" isimli sentetik uyuşturucuyu kullandığı söylenen gençle ilgili gerçek çok farklı çıktı.
 
Olayın sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılmasının ardından Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olaya el attı. Devlet hastanesindeki tedavisinin ardından şahsı alan narkotik ekipleri, AMETEM'e götürdü. Burada şahıs, kullandığı maddenin tespiti için idrar örneği verdi. Yapılan test sonucunda şahsın esrar kullandığı, başka hiçbir uyuşturucu madde kullanmadığı ortaya çıktı. Şahsın Gaziantep'te yaşayan ailesinin yanından 3 gün önce Mersin'e geldiği, daha önce bazı psikolojik tedaviler gördüğü iddia edildi. Ayrıca şahsın ifadesinde insanların dikkatini çekmek için böyle bir şey yaptığını da söylediği öğrenildi. Genç, polis ekipleri tarafından Gaziantep'te yaşayan ailesine teslim edildi.
 

 

 

FLAKKA TÜRKİYE'DE 

İspanya’nın Barcelona kentinden Türkiye’ye gönderilen bir kargoyu takibe alan İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Avcılar’da alıcısı Bulut O. görünen kargoyu inceledi. Narkotik köpekleri kargoya tepki verdi. Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre işyerinde tuzak kuran ekipler, kargoyu almaya gelen özel bir TV kanalında spiker olan Serkan O.’yu gözaltına aldı.

‘YAKINIM GÖNDERDİ’

Kargo açılarak madde test cihazıyla kontrol edildi ancak Türkiye’de daha önce bilinmeyen bir uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Laboratuvarda yapılan analizde, maddenin ‘flakka’ olarak bilinen, ‘Alpha PVP Hydrochloride’ olduğu saptandı.

ABD ve Brezilya başta olmak üzere tüm dünyada yayılmaya başlayan, kullananları adeta yamyama çevirip saldırganlaştıran uyuşturucunun, ilk kez Türkiye’de yakalandığı belirtildi. Özel bir kanalda haber spikerliği yapan Serkan O., “Barcelona’dan bir yakınım kargoyu gönderdi. İçinde ne olduğunu bilmiyordum” dedi ancak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serkan O.’nun söz konusu uyuşturucuyla ilgili haberler sunduğu da öğrenildi. Güvenlik güçleri, uyuşturucunun kaynağını bulmak için araştırmalarını sürdürüyor.

ÖLÜMCÜL TEHLİKE

Rusya menşeili olan sentetik uyuşturucunun ilk olarak ABD’de ortaya çıktığını söyleyen yetkililer, toz ve hap şeklinde kullanılan uyuşturucuyla ilgili uyarıda bulundu. Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi. ABD’de bu uyuşturucuyu kullanan bir kişinin arkadaşının yüzünü yediği de medyada yer aldı.

 

ZOMBİ UYUŞTURUCU HAPI NEDİR?

Son bir kaç yıldır yaygınlaşan bir tür uyuşturucu, insanları zombiye çeviriyor ve bu etkiye Flakka Efekti deniyor. Rusya menşeili olan ve ilk kez Amerika'da ortaya çıkan ve "Zombi Hapı" denilen uyuşturucu son zamanlarda hızla yaygınlaştı.

Flakka adı verilen ve Zombi Hapı olarak bilinen sentetik uyuşturucunun etkisiyle garip davranışlar sergileyen insanların görüntüleri şu günlerde sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri.

Flakka adı verilen hap, banyo tuzunda da bulunan amfetamin benzeri bir kimyasal sentetik uyuşturucu madde.

Sentetik uyuşturucu piyasada bulunan çok daha kötü etkilere sahip diğer uyuşturucu maddelerine alternatif olarak üretilse de etkileri bir hayli farklı.

 

ZOMBİ HAPI ETKİLERİ NELERDİR?

Bu uyuşturucu maddeyi kullanan kişiler ilk olarak kalp atışında hızlanma, duygularda ani değişim yaşıyor ve ardından halüsinasyonlar görmeye başlıyor.

Zombi Hapı'nı kullananlarda kalıcı psikolojik sorunlar oluşuyor; hatta kalp krizine bile geçirebiliyorlar.

Son olarak Brezilya'da hapı kullananların bir zombi gibi davrandığı ve yamyam özellikleri gösterdiği belirlendi. Bilimsel adı alpha-pyrrolidinopentiophenone olan ve bonzai gibi ucuz ve öldürücü olan bir sentetik uyuşturucu. Çoğunlukla öldürüyor, ölmeyenlerde ise kalıcı olarak cümlenin ve düşüncenin sonunu getirememe yani beyin hasarı gözleniyor.

Aşırı uyarıcı olan bu madde insanları çıldırtacak derecede paranoyaya yol açar. Kullananların hiç tanımadıkları insanların yüzlerini parçalayıp yedikleri vakalar mevcuttur.

Uyuşturucu, beyindeki insan olma özelliğini, "ben" durumunu yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor. İlaç, kişinin ruh halini düzenleyen hormonları baskı altına alıyor ve kalıcı hasarlara, kalp yetmezliğine hatta tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği görülmüş. 

 

NELER OLMUŞ?

Brezilya'da görülen hapı kullananlar tıpkı bir zombi gibi davranıyor ve 'yamyam' özellikleri gösteriyor. Amerika'da hapın etkisindeki bir kişi bir evsizin yüzünü, bir başkası da oda arkadaşının beynini yedi. Amerika Miami'de 2012'de Rudy Eugene adlı bir adam bir evsizin yüzünü yemeye başladı. Polis geldiğinde, Rudy Eugene, kurbanının yüzünün yüzde 80'ini yemişti. Polisin uyarılarına rağmen yamyamlığı devam eden katil, vurularak öldürüldü. Otopsi sonucu Rudy Eugene'nin Amerika sokaklarında "Ivory Wave", "Vanilla Sky", "Bliss" ve "Purple Rain" adıyla satılan sentetik uyuşturucunun (uyarıcı) etkisi altında olduğu saptandı. Rude Eugene olayından sonra Louisiana Toksik Maddeler Merkezi Müdürü Mark Ryan, New York Times'a 'zombi hapının' nasıl üretildiğini anlattı ve yetkilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Zombi hapı dozajı arttırılınca insanları birer zombiye dönüştüren formüle ulaşıldı.