18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 5 yılda 1 milyon fidan

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni kayıt yaptıran her bir öğrenci için bir fidan dikileceğine işaret ederken, “Bu da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyondan fazla fidanın dikileceği ve ormanlarımıza kazandırılacağı anlamına geliyor” dedi.

İHA5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 5 yılda 1 milyon fidan
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni kayıt yaptıran her bir öğrenci için bir fidan dikecek. Bakan Çağatay Kılıç, protokol çerçevesinde önümüzdeki beş yıl içinde 1 milyondan fazla fidan dikeceklerini belirterek, “laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş yapmaya geldik” diye konuştu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak için Samsun’daydı. Samsun’da yapılan yatırımları yerinde inceleyen iki bakan, 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Münevver Ayaşlı yurdunu ziyaret ederek burada düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.
 
Bakan Çağatay Kılıç yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla yaptıkları protokol kapsamında Türkiye genelinde 201 bin fidanın toprakla buluştuğunu, Kredi ve Yurtlar Kurumuna kayıt yaptıracak her öğrenci adına bir fidan dikileceğini dile getirdi.
 
İki bakanlık arasında imzalanan ‘Kredi ve Yurtlar Kurumu Ormanları Tesisine ilişkin Ağaçlandırma ve Eğitim İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde Türkiye genelinde 201 bin fidan dikildiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni kayıt yaptıran her bir öğrenci için bir fidan dikilecek. Bu da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyondan fazla fidanın dikileceği ve ormanlarımıza kazandırılacağı anlamına geliyor” dedi.
 
“12 bin 500 fidan Samsun’a”
 
Samsun genelinde 4 bin 200 fidan dikildiğini ve önümüzdeki ay içerisinde bu sayının 12 bin 500’e çıkacağını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye genelinde de şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi 550 bin. Dolayısıyla önümüzdeki aylar içerisinde tüm Türkiye’de Kredi ve Yurtlar Kurumu ormanları olarak bilinen oranların içerisine dikilen fidanların sayısı 550 bin olacak. Yine sayın bakanımızla yaptığımız protokol gereği önümüzdeki 5 yıl içerisinde  Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yeni kayıt yaptıran her bir öğrenci için bir fidan dikilecek. Bu da önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1 milyondan fazla fidanın dikileceği ve ormanlarımıza kazandırılacağı anlamına geliyor inşallah” şeklinde konuştu.
 
“Laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş yapmaya geldik”
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na da verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye genelinde şu anda Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kapasitesi 550 bin oldu. Sayın cumhurbaşkanımızın bir sözü var; ‘nereden nereye.’ Bu 550 bin kapasiteye ulaşmakla birlikte yurtlardaki odalarda 10-15 kişi kalmıyor. Bazalı sistemde 4 kişilik odalarda kalıyorlar. Banyosu, odanın içerisinde ve toplumsal alanları ayrı şekilde dizayn edilmiş. Tabii bunları da beğenmeyenler oluyor. Ama ben onlara sadece şunu söylüyorum; ‘ biz iş yapmaya devam edeceğiz.’ Başbakanımızın bir sözü var; ‘laf üstüne laf koymaya değil, iş üstüne iş yapmaya geldik.’ Biz onun için koşturuyoruz. Genç kardeşlerimizin, buradaki öğrenci kardeşlerimizin buradaki imkanların en iyi şekilde değerlendireceklerini ümit ediyorum.”