20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

15 Şubat Güneş Tutulması 2018 burçlara etkisi nasıldı

15 Şubat Güneş tutulması merak ediliyor. 31 Ocak’ta yaşanan Süper Kanlı Mavi Ay Tutulmasından sonra 15 Şubat 2018 Çarşamba günü Türkiye saati ile 21:55’te başlayacak, 16 Şubat 01:47’de sona erecek, Kova Burcunda Parçalı Güneş Tutulması yaşanacak.

15 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
15 Şubat Güneş Tutulması 2018 burçlara etkisi nasıldı

Parçalı Güneş tutulması nedir?

Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi, Güneş Tutulması olarak tanımlanıyor. Güneş tutulması, Dünya üzerinde ancak belirli bölgelerden görülebiliyor. Ay ve Güneş’in konumuna göre tutulmalar tam, parçalı ve halkalı olarak sınıflandırılıyor.

15 Şubat 2018 tarihinde Ay’ın bir bölümü bize göre Güneş’in önünü kapatacak ve güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma sırasında Ay, Güneş’in yüzde 60’lık kısmını kapatacak.

Parçalı tutulma maalesef Türkiye’den görülemeyecek. Güney Amerika, Güney Pasifik ve Antartika’nın güneyindeki gökyüzü meraklıları tutulmayı izeyebilecekler. Tutulma, GMT’ye göre 18.55’te başlayıp, 20:51’de en büyük anına ulaşacak ve 22.47’de bitecek.

 

GÜNEŞ TUTULMASI AŞAMALARI

Tutulma, Avustralya'nın güneyinde ve Antarctica'nın batısındaki Pasifik Okyanusunda başlayacak. Tutulma daha sonra doğuya, Güney Kutbu'nun altına, Güney Amerika'nın güney ucuna doğru yolculuğuna çıkacak.Gözlem, Arjantin ya da Uruguay'ın üzerinde bir yerde biten tutulumla sona erecek.

YÜKSELEN KOÇ

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, koç burcu

Sevgili Koçlar, bu tutulma döneminde aslında 31 Ocak’ta yaşanan Ay Tutulması ve Dolunay’da yazdığımız konular üzerinde duracağız yine. Bu dönemde iş hayatınız ile ilgili konularda zorlanıyor olabilirsiniz. Tutulma enerjilerinden sonra biraz daha rahatlayabilirsiniz. İş hayatınızdaki ilişkileri yönetmek, arkadaşlarınız, bilinçaltınız, duygusal ilişkileriniz, varsa çocuklarınız ve sağlığınız ile ilgili konular gündeme gelebilir.

 

Duygusal ilişkileriniz için farkındalık yaşadığınız, yenilendiğiniz, yeni başlangıçlar yapabileceğiniz bir dönemdesiniz. Yeni bir ilişkiye başlamış olabilirsiniz, ilişkinizi tamamlamış olabilirsiniz. Duygusal ilişkilerinizde yaşadığınız aksaklıklarda kendi derslerinizi anlayıp, istediğiniz ilişki tipini farkına varabilirsiniz…

 

Sağlığınıza her zamankinden çok dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Beklenmedik sağlık konuları oluşabilir.

 

Tutulma dönemleri hayatın ritminin farklı tonlara yükseldiği hatta değiştiği dönemlerdir. Yaşayacağınız değişikliklerin size mutluluk getirmesi dileği ile…

 

YÜKSELEN BOĞA

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, boğa burcu

Sevgili Boğalar, bu tutulma dönemini aslında 31 Ocak’ta yaşanan Ay Tutulması ve Dolunay’da yazdığımız konuların detaylanması ve sonuçlanması gibi düşünebilirsiniz. Bu Parçalı Güneş Tutulmasında, yardımcı başrol oyuncularından birisiniz. Yani tutulmanın enerjisini kuvvetli olarak hissedeceksiniz…

İş hayatınız ile ilgili yeNi gelişmeler yaşayabilir, geçmişten gelen tecrübelerinizle kariyerinize yeni bir yön verebilirsiniz.

Miras konuları, beklenmeyen alacak verecek para hesapları kafanızı karıştırabilir. Burada sizi zorlayacak gelişmeler olabilir.

Evliliğiniz varsa ortaklarınız veya sevgiliniz ile ilgili konularda hayata iyimser bakmak istediğiniz bir dönemdesiniz. Bu konularda şans yanınızda olacak gibi duruyor. Aileniz ve yuvanız ile ilgili beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsiniz. Şans beraberinizde olsun.

 

YÜKSELEN İKİZLER

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, ikizler burcu

Sevgili İkizler Parçalı Güneş Tutulması ve Yeni Ay’da, özellikle geleceğiniz ile ilgili konularda yeni başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Gitmek istediğiniz uzak yolculuklar, sizi bu dönemde her zamankinden daha çok cezbediyor. Bilincinizin açık olduğu hayatı başka açılarından da sorguladığınız bir dönemdesiniz. İş hayatınız ile ilgili konuları zamana bırakıp, akışta kalmanızı tavsiye deriz. Hayat zaten sizi götürmek istediği yere taşıyacaktır.

İlişkilerinizde bazen zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Bu zorlukların tek amacı size almak zorunda olduğunuz dersleri fark ettirmek. Müthiş zekanızla analiz etmeye başlayabilirsiniz.

 

Hayatınızdaki her konuya yetişmeye çalışıp, her zamankinden daha çok ve şevkle çalışabileceğiniz ve siz böyle çalıştıkça iş yükünüzün daha da çok artacağı bir dönemdesiniz. Enerjinizin daim olmasını dileriz.

 

YÜKSELEN YENGEÇ

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, yengeç burcu

Sevgili Yengeçler, geçtiğimiz 31 Ocak’ta yaşanan Ay Tutulması ve Dolunay’ın en çok etkilenenlerindendiniz. Bu Güneş Tutulması ile o dönmede kendiniz ve ilişki düzenleriniz ile ilgili verdiğiniz kararların sonuçlarını alabilirsiniz. Veya hayatınız bu konularla ilgili değiştirmeye karar verebilirsiniz.

 

Para ile ilgili konular gündeminizde olacak gibi duruyor. Yeni Ay yeni başlangıçlar demektir. Tutulma ile birleşen bu Yeni Ay’da, kalbiniz ve aklınızın çatıştığı ve bir türlü karar vermediğiniz maddi konularda yeni kararlarınızı verip, ilerlemeye devam edebilirsiniz.

 

Bu dönemde hayat enerjinize ve sağlığınıza dikkat etmenizi tavsiye diyoruz. Bir yandan bir sürü iş halletmek isterken bir taraftan sağlığınızın sizi engellediği hissine kapılabilirsiniz. Yeni kararlarınızı sağlıklı günlerde uygulayabildiğiniz, bereketli bir tutulma dönemi diliyoruz.

 

YÜKSELEN ASLAN

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, aslan burcu

2017 de başrolü ele aldınız, bırakmaya da niyetiniz yok gibi…2018 sizin için Tutulmaların başrolü demek. Bu Yeni Ay ve Parçalı Güneş Tutulmasının da başrol oyuncularından biri sizsiniz… Tam da sevdiğiniz gibi “Başroldesiniz”J

 

Sevgili Aslanlar, Yeni Ay yeni başlangıçları anlatır, ilişki evinizde yaşanacak bu Yeni Ay ve Güneş Tutulması ile geçmişten getirdiğiniz bağlarınız ile yepyeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. İlişkiniz varsa, sonlandırabilirsiniz. Ortaklarınız ile yeni kararlar alabilirsiniz. Hayatınızın gidişatında, tahmin bile edemeyeceğiniz, “kader” dediğimiz gelişmeler sizi bekliyor. Eğer bekarsanız bu yıl sizin için eşinizi seçebileceğiniz bir yıl olabilir;) Tabii evli olanların da ilişkilerini gözden geçirmeleri gerekebilir. Yani medeni durumunuz, değişikliğe veya gözden geçirmeye ihtiyaç duyabilir.

 

 

Eğer çocuğunuz varsa, kafanızı meşgul edecek konular oluşabilir. Aileniz ve yuvanız ile ilgili şanslı döneminiz devam ediyor. Her şeyin gönlünüzce olmasını dileriz.

 

YÜKSELEN BAŞAK

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, başak burcu

Sevgili Başaklar, son 2 yıldır tutulmaların hepsinin başrol oyuncusu sizdiniz, 2017 de Aslan ve Kova ya devrettiniz başrolü, fakat bu yıl yaşayacağınız 12. Ve 6. Ev tutulmaları da sizi biraz zorlayabilir. Sevgili Başaklar bu tutulma mevsiminde bilinçaltına attığınız ne kadar konu varsa yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. Taşımaktan yorulduğunuz sırlar dökülüyor. Bu dönemde bağımlılıklarınızda artış olabilir ve bilinçaltınızı kontrol edemeyişinize şaşırabilirsiniz. Geçmişten bugüne halının altına süpürdüğünüz konular hayatınızın başrolünde…

 

Hayatta yetişmeniz gereken tüm sorumluluklarınız ile ilgili yorgun hissedebilirsiniz. Yuvanız ve eviniz ile ilgili zorlu bir süreç yaşıyor olabilirsiniz fakat bu zorluk konuda yaşayacağınız ödülün de müjdecisi. Sağlığınız ile ilgili konulara dikkat etmeniz gereken bir dönemde olduğunuzu hatırlatırız. Sevgili Başaklar, bilinçaltı temizliğinizi yaparken her zaman yaptığınız gibi kendinize çok acımasız olmamanızı dileriz.

 

YÜKSELEN TERAZİ

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, terazi burcu

Sevgili Teraziler, bu yıl ki tutulmalardaki temel konularınız arkadaş çevreniz, aşk hayatınız ve eğer varsa çocuklarınız ile ilgili olacak. 15 Şubatta yaşanacak güneş Tutulmasına eşlik edecek Yeni Ay ile bu konularda yenilikler, yeni başlangıçlar olabilir. Sevgili Teraziler, insanları kırmakta çok zorlandığınız ve empati yeteneklerinizin çok yüksek olmasından dolayı artık üzülen tarafın siz olduğunuzu fark etmiş ve kendinizi daha ön plana koyarak etrafınızdaki ilişkileri yönetmeye karar vermiş olabilirsiniz. Bu Tutulma dönemi de sizi buna zorlayacak nitelikte.

 

Eğer bekarsanız, bu Yeni Ay ile birlikte aşık olabilirsiniz. Evli iseniz, evde bazı sorunlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Daha neşeli daha huzurlu bir yuva arayışındasınız.

 

Para konularında mutlu bir dönemdesiniz, bir süre daha böyle de gidecek gibi duruyor. Tabii hep söylüyoruz, gökyüzü 180 derece çalışır, eğer dikkatli olmazsanız, harcamalarınızın da çok arttığını fark edebilirsiniz. İnsanlarla ilişkileri yönetmek için çok çaba sarf ettiğinizi ve kendinizden ödün vermeye başladığınızı fark etmeniz güzel bir haber. En çok kendinizi sevmeniz dileği ile….

 

YÜKSELEN AKREP

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, akrep burcu

Sevgili Akrepler, 15 Şubat Parçalı Güneş tutulmasına eşlik edecek Yeni Ay anının yükseleni Akrep Burcunda olacak. Bu durumda bu dönemin yardımcı başrolde siz varsınız. Yani bu Tutulma enerjisinden en fazla etkilenen burçlardan biri siz olacaksınız. Panik yok, bu yıl en şanslı olduğunuz ve sürekli dört ayak üstüne düştüğünüz için belki de en şanslı tutulmalarınızdan birini yaşayacaksınız diyebiliriz. Aileniz ve iş hayatınız temel konular olacak. Evinizi, yuvanızı ve hanenizi baştan şekillendirme arzusu içerisinde olabilirsiniz. Ailenizden ve geçmişinizden gelen konular artık her zamankinden daha çok çözüm bekler durumda.

 

Bu dönemde iletişim konularına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Bu hafta konuşmadan önce tartacağınız, vermek istediğiniz cevaplarda haklı olsanız bile, susmaktan yana olmanızın daha doğru olacağı bir dönemdesiniz.

 

İş hayatınız ile ilgili yeni farkındalıklar, yeni teklifler, yeni kararlar alabilirsiniz. Bu konuda vereceğiniz kararlarda sizin dışınızda, kaderin de rolü olduğunu söyleyebiliriz, yani çok da direnmeden kabullenmek en doğrusu olabilir. Şanslı olduğunuz bu dönemin size istediklerinizi getirmesi dileği ile….

 

 

 

YÜKSELEN YAY

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, yay burcu

Sevgili Yaylar, bu tutulma döneminde bilinçaltınız çok dolu. Sanki her şeyi fazlası ile düşünür durumdasınız. Yaşam dolu olmak, her zamankinden çok daha fazla bavulunuzu alıp çekip gitmek istiyorsunuz. Bu konuda planlar yapıyor ve sanki hayata bu planlar ile bağlanıyorsunuz.

 

Para konuları ile ilgili zorluklar yaşayabilirsiniz. Kafanızı bu konuda uzun zamandır kurcalayan projeleriniz ile ilgili kararlar alabilirsiniz.

 

Çok yakın dostlarınız veya kardeşleriniz ile ilgili konularda yeni haberler alabilirsiniz. Aklınızda iletişimde olmak istedikleriniz ile ilgili yeni kanallar yaratma fikirleri olabilir. İletişim kanallarını yoğun olarak kullanan biriyseniz, yepyeni bir tanesini hayatınıza ekleyebilirsiniz.

 

Uzak diyarlara gitmek, eğitiminizi tamamlamak veya o hep öğrenmek istediğiniz hobiniz için çok yoğun bir istek içindesiniz. Bu kadar kalpten dilerken, kaderiniz de size bu konuda destek olacak gibi duruyor. Sevgili Yaylar en önemli özelliğiniz o neşeniz ve hayata olumlu bakabilme yeteneğiniz, bu tutulma döneminde bu özelliğinizi artarak yaşayabilmeniz dileği ile….

 

YÜKSELEN OĞLAK

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, oğlak burcu

Sevgili Oğlaklar bu yıl kendinizle ilgili büyük sınavlar vereceğiniz ve çok daha fazla istediğiniz hayata geçiş yapacağınız bir yıldasınız. Bu tutulma döneminde de özellikle maddi konular ile ilgili yeni fikirler veya başlangıçlar temel gündeminiz olabilir. İş hayatınız ile ilgili şanslı bir dönemdesiniz. İşinizi değiştirebilir veya terfi alabilirsiniz. Bu aralar, hayat enerjinizi çevrenizdeki arkadaşlarınızdan, eşinizden, dostunuzdan alıyorsunuz desek olur.

Kafanızda ortaklık kurmak, evlenmek veya ciddi bir ilişkiye başlamak varsa, hiç beklemediğiniz tesadüfler ile hayatın size destek olacağını görebilirsiniz. Sevgili Oğlaklar Satürn’ün burcunuzda olmasından dolayı her zamankinden daha çok hayatı ciddiye aldığınız bu dönemde, kendinizi şımartmayı unutmamanız dileği ile….

 

YÜKSELEN KOVA

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, kova burcu

Tutulma döneminin parlayanlarında biri sizsiniz…Bu yıl sizin yılınız desek yanılmayız. Hayatın kendinizi başka bir açıdan görebilmenizi sağlayacağı, farkındalıklarınızın artacağı, kendinizle ilgili önemli keşiflerde bulunacağınız bir yıl sizi bekliyor. Aslında hayata dair ilk kararlarınız geçen yıl özellikle yaz döneminde başladı. Bu yıl yaşanacak tutulmalar ile bu konuya dair yenilikler olacaktır.

İş hayatınızın yoğun olduğu bir dönemdesiniz ama bu aralar biraz da bununla beslendiğinizi söyleyebiliriz;) Hobileriniz, seyahat planlarınız veya öğrenmeyi istediğiniz konular ile ilgili şans yanınızda. Harekete geçmeniz faydalı olacaktır.

Arkadaş çevrenizle ilgili konularda aklınızı zorlayan durumlar olabilir, geçmişteki derslerinizi iyi hatırlayarak karar vermenizi tavsiye deriz. İkili ilişkiler veya ortaklıklar konusunda sizin planlarınızın dışında gelişmeler olabilir. Dehanızın da desteğiyle, hayatın sizi tam da istediğiniz yere götürebilmesi dileği ile…

 

YÜKSELEN BALIK

Parçalı Güneş Tutulması, Tam Ay Tutulması, Dolunay, burçlar, astroloji, balık burcu

Sevgili Balıklar bu tutulma döneminde zihninizde bir sürü konu dolaşıyor. Korkularınız, endişeleriniz, geçmişteki tecrübeleriniz her şayi harmanlayıp sentezlediğiniz bir dönemdesiniz. Sırların ortaya dökülebileceği, farkındalığınızın yükseleceği bir dönemdesiniz. Manevi konulara ilginiz bu dönemde yoğunlaşmış olabilir.

İş hayatınız ile ilgili sizi zorlayan konular gelişebilir. Miras, vergi, prim konularında bolluk yaşayabilirsiniz. Bu konular ile ilgili gelirleriniz de artabilir harcamalarınız da… Bolluğun gelirleriniz üzerinde olmasını dileriz.

Sağlığınız ile ilgili konulara dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Sevgili Balıklar akışta kalabilmek gibi çok önemli bir yeteneğiniz var. Bu yıl ki tutulmalarda bu yeteneğiniz sayesinde çok da direnmeden rahatça isteklerinize ulaşabilirsiniz.