20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hakkımda açılmış dava dosyası var mı nasıl öğrenilir

Hakkımda açılmış dava dosyası var mı nasıl öğrenilir E devlet Hakkımda açılmış dava dosyası sorgulama ekranı haberimizde yerini alıyor. İşten ayrılmış yada işsiz vatandaşlar haklarında açılmış dava dosyası var mı yok mu sorgulamalara girişti.

19 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Hakkımda açılmış dava dosyası var mı nasıl öğrenilir

Hakkımda Açılmış Herhangi Bir Dava Var Mı?

“Hakkımda açılmış dava var mı, nasıl öğrenirim?” sorusunun iki farklı şekilde çözümü bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi 2008 yılında hayatımıza giren ve artık bir çok işlemimizi kolaylıklar uzun kuyruklar beklemeden halletmemize olanak tanıyan E-Devlet Kapısı. Hakkımda açılmış icra takibi var mı öğrenmenin diğer yolu ise Ulusal Yargı Ağı Projesi yani kısa ve bilinen adıyla UYAP. İki farklı yol ile de herhangi bir davaya müdahil olup olmadığınızı online olarak internet üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğrenebilirsiniz.

 

 

 

E-Devlet Şifresi İle Hakkımda Açılmış Dava Dosyası Var Mı Öğrenmek için tıklayınız

 

E-Devlet Şifresi İle Hakkımda Açılmış Dava Dosyası Var Mı Öğrenme

Teknolojinin gelişmesiyle beraber ve e-devlet kapısının hayatımıza girmesinden sonra daha önceleri sıra bekleyerek saatlerce zaman öldürdüğümüz işlemlerimizi, sorgulamalarımızı artık bilgisayar başında sadece E-Devlet Şifresi ve T.C. kimlik no ile dakikalar içerisinde gerçekleştiriyoruz. Bu sisteme entegre olan son sorgulamalardan bir tanesi ise E-Devlet hakkımda açılmış dava dosyası var mı sorgulama aracı. Uyap alt yapısı kullanılarak vatandaşlara verilen hizmet neticesinde şifreniz ve kimlik numaranız ile aşağıdaki bağlantıya tıklayarak hakkımda açılmış dava var mı öğrenebilirsiniz. Dava bilgileri, davacı bilgilere, dosyanın açılış tarihi gibi çeşitli bilgileri de bu sayede görebilmektesiniz.

Şayet açılmış olan sayfada adınıza dava yok ise “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.” şeklinde bir ibare ile karşılaşırsınız. Ancak hakkınızda açılan bir dava dosyası var ise bu davanın detaylarına ulaşabilirsiniz. Davanın ne zaman görüleceği veya görüldüğü, atanan avukat, hangi mahkemede görüleceği gibi detaylı bilgilere ulaşmanız mümkündür.