25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kadir Gecesi ibadetleri yapıldı

Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde Kadir Gecesi’ne de az kalmış bulunuyor. Peygamber Efendimiz birçok hadisi şerifinde bu gecenin faziletinden bahsetmiştir. Kadir Gecesinde yapılan ibadetler diğer aylarda yapılanlardan daha hayırlıdır.

21 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kadir Gecesi ibadetleri yapıldı

Ramazan 2018 yılında da yaz aylarına denk gelecek. Ramazan ayında Allah-u Teala tövbe edenlerin af olunacağı müjdesini vermiştir. Bu ay Kur’an-ı Kerim’in indirildiği aydır. Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde yer almaktadır. Buhari’nin aktarımına göre Ramazanın son on gününe girildiğinde Hz. Peygamber dünyevî işlerden uzaklaşıp i'tikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de uyanık tutardı. Kadir Gecesini yakalayabilmek için Ramazan’ın son 10 günü ibadet edilmesi daha iyi olur. 

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Kadir Gecesi Diyanet takvimine göre 2017 yılında 21 Haziran Çarşamba günü olacaktır. Kadir gecesinin net olarak hangi gece olduğu bilinmemektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kadir gecesinin unutturulduğu ve Ramazanın son gününde tekli gecelerde olduğunu bildirmiştir. Kadir gecesi kuvvetle ihtimal 27.gece olduğu düşünüldüğü için ülkemizde de bu gecede kutlanmaktadır.

Hz. Peygamber'den birçok hadis rivayet edilmektedir.

Âişe radıyallahu anhâ şöyle buyurdu: Ramazan ayının son on günü girdiğinde Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi. (Buhârî, Leyletül-kadr 5)