25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Taşeron işçi hak kaybı var mı?

Taşeron kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hiç kimsenin hak kaybına uğramadığını vurguladı.

23 Ocak 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Taşeron işçi hak kaybı var mı?

Taşeron kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, hiç kimsenin hak kaybına uğramadığını vurguladı.

1 milyon 20 bin kişi kamuya geçiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesiyle hiç kimsenin hak kaybına uğramadığını vurguladı. Sarıeroğlu, şöyle konuştu: "Bu düzenlemede asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapabilirdik yapmadık, sözleşmeli personel yapabilirdik, yapmadık, kıdem şartı koyabilirdik koymadık. Deneme süresi ve eğitim seviyesi şartı getirebilirdik getirmedik. Şu anda kamudaki kadrolu işçi sayımız 100 bin, belediye şirketlerinde çalışan işçi sayısı 90 bin. Yaptığımız düzenlemeyle toplamda 1 milyon 20 bin kişiyi kamuya alıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisini protesto eden ve kadro talep eden taşeron işçilere "Bu zamana kadar size ne anlatıldığını duymuyorsunuz, bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Kaç kere bunları söyledik, anlattık. Sen Karayolllarında kimin elemanısın. Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan, şu anda taşeron kalkıyor" diye yanıt verdi.

"BÜTÜN BU YAPTIKLARIMIZ BİRİLERİNİ ŞIMARTMASIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taşeron işçilere tepkisi salondaki konuşmada da dinmedi. İşçilerin kadro talebini yeniden dile getirmesi üzerine öfkelenen Erdoğan, "İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğrensin. Siz hâlâ 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını biz yaptık. Elemanların hepsini iş sahibi yaptık. Ne yapıldığını bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz" ifadelerini kullandı.