20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kokudan durulmayan İzmir'e çevre ödülü!

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı, vatandaşların pis koku yüzünden balkonlarına dahi çıkamadığı İzmir’i çevre ödülüne layık gördü! Verilen ödülün şaşkınlığını yaşayan İzmirliler, CHP’li belediyeden şikayetçi.    

12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kokudan durulmayan İzmir'e çevre ödülü!

Yaklaşık bir aydır kötü kokusuyla konuşulan ve vatandaşların pis koku yüzünden balkonlarına dahi çıkamadığı İzmir’e şaka gibi bir ödül geldi. İzmir, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın ‘Türkiye Ulusal Şampiyonu’ oldu. Jüri, İzmir’i, “iklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilir hareketlilik ve ulaşım konusundaki iddialı hedef ve uygulamaları” nedeniyle Türkiye’nin ulusal şampiyonu seçtiğini belirtti. Sebebi körfeze kanalizasyon atıklarının boşaltılması olduğu öne sürülen kötü koku, İzmir’de vatandaşı çileden çıkardı. İzmirliler pis koku yüzünden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sosyal medyada mesaj yağmuruna tutsa da hiçbir çözüm bulunamadı.   

EVDE OTURAMIYORUZ 

Göztepe sahilinde yürüyüşe çıkan Sibel Ünsal, kötü kokunun evlerinde otururken bile hissedildiğini belirterek “Eve acayip bir koku yayılıyor. Lağım kokusu bildiğin. Kokudan evlerimizde oturamıyoruz. Evi bütün gün çamaşır ve temizleme suyuyla temizliyoruz, koku gitmiyor. Balkonlarda oturulmuyor.” dedi. Halil Aksu da sahilde gezerken çok boğucu bir koku geldiğini ifade ederek, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi. CHP’li Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan kent genelinde etkili olan kokunun nedeninin henüz belirlenemediğini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda Türkiye’de sadece 11 belediyenin imza koyduğu Başkanlar Sözleşmesi’ne 2015’te taraf olmuş ve 2020 yılına kadar sera gazı salımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt etmişti.