25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KPSS KGM 2018/6 tercih kılavuzu tercih şartları

KPSS 2018/6 ile 662 personel alımı ne zaman araştırılıyor. KGM personel alımı başvurusu nasıl yapılır merak ediliyor. ÖSYM KPSS 2018/6 tercih kılavuzu yayınlandı. Binlerce kamuda görev almak kişi Karayolları Genel Müdürlüğü personel alımı 2018 detaylarını sorguluyor.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
KPSS KGM 2018/6 tercih kılavuzu tercih şartları

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. 10-16 Temmuz tarih aralığında gerçekleştirilebilecek olan KPSS 2018/6 tercihleri sonrasında değerlendirme aşamasına geçilecek. 

 

KGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacaktır. Bu kılavuz, sözleşmeli pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Lisans); ön lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için ise 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan

Kamu Personel Seçme Sınavına (2016-KPSS Önlisans) girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adaylar sınava girdikleri öğrenim düzeyindeki pozisyonlardan tercih yapmak zorundadır. Sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olamama ya da sınava girdikten sonra daha üst öğrenim düzeyinde diploma almış olmak gibi nedenlerle sınava girilen öğrenim düzeyinde değişiklik yapılması mümkün değildir.

Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Adı geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar. Merkez teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yeri Genel Müdürlük, taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri ise Bölge Müdürlükleri ve bunlara bağlı işyerleridir. Adaylar, Bölge Müdürlüklerive bağlı işyerlerini kurumsal internet (http://www.kgm.gov.tr) sitesindenden inceleyebilirler.

Karayolları Genel Müdürlüğünün sözleşmeli personel pozisyonlarına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan 2017/4 ve 2018/3 yerleştirmeleri ile yerleşen adayların tercihleri sistem tarafından engellenecektir.