25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KPSS Genel Kültür sınavı yapıldı

KPSS genel yetenek genel kültür oturumu 21 Mayıs 2017 Pazar günü saat 10.00’da başladı saat 12.10’da sona erdi. Sınavdan çıkanlar hemen sorulara verdikleri cevapların doğru olup olmadığını araştırmaya başladı.

8 Haziran 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
KPSS Genel Kültür sınavı yapıldı

KPSS 2017 Genel Yetenek Genel Kültür oturumu pazar sabahı ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavları da 27-28 Mayıs 2017 Cumartesi ve Pazar günleri 3 oturum şeklinde ÖSYM tarafından yapılacak.

ÖSYM SON DAKİKA DUYURULAR İÇİN TIKLAYIN...

 

MİMAR SİNAN’IN USTALIK ESERİ SORUSU

KPSS’de, "Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ olarak nitelendirdiği Camii’nin adı soruldu.

 

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ olarak tanımladığı eser Selimiye Camisi’dir. Mimar Sinan’ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi, serhat boyunda yıllara meydan okumaya devam ediyor. UNESCO’nun 2011’de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan’ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor. Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi’deki Kutb-Minar’dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

 

Selimiye Camisi, aydınlatmasının sağlandığı çoklu pencere sistemiyle de bir çok camiden mimari anlamda ayrılıyor.

 

KPSS KAHRAMAN KAZAN SORUSU

15 Temmuz’dan sonra ‘Kahraman’ ön adını alan ilçe hangisidir? sorusu da KPSS 2017’de sorulan sorulardan biri oldu.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilçede gösterilen yoğun mücadele ve can kayıpları nedeniyle ‘Kahraman’ ön adı verilen bölge Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda da yer aldı. Ankara’da darbe girişimi sırasında darbecilerin karargah olarak kullandığı belirtilen ve adı Mürted olarak değiştirilen Akıncılar Üssü yakınlarındaki Kazan ilçesinin trafik tabelası değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde Kazan Belediyesi tarafından değiştirilen ilçe tabelasında ‘Kahraman Kazan’ ifadesi yer aldı. Darbe girişimi sırasında Kazan’da yaşanan saldırılarda 9 vatandaşımız şehit olmuştu.