25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KPSS 2017/2 tercihleri sona erdi

KPSS puanlarına göre kamu kurumlarında memur alımları devam ederken geçtiğimiz günlerde yayına giren 2017/2 tercih kılavuzu milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlandı. 14 Kasım'da başlayan memur alımı KPSS tercih işlemleri 23 Kasım'da sona erdi.

24 Kasım 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KPSS 2017/2 tercihleri sona erdi

Kamu kurum ve kuruluşlarda tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre başvuru gerçekleştirecek adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını yapabilecekler ve Kasım ayında memur olmak şansını yakalayacaklar. Adaylardan genellikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması veya ilanda Hükümlü personel alımı adı geçiyorsa hükümlü olma şartlarını kabul etmek, En az ilköğretim mezunu olmak şartı ile lise, önlisans ve lisans mezunu olmak, görevini yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık problemi olmaması, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. madesindeki şartları taşımak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak, yaş şartı, herhengibir sosyal güvenlik kurumundan yanşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır. İşte KPSS ile memur alımı lise, önlisans ve lisans mezunları başvuru işlemi...

Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 2038 kadro ve pozisyon için ikinci merkezi memur alımı başvuruları bugün sona eriyor. KPSS 2017/2 tercih süreci, 23 Kasım’da sona erecek. Adaylar, tercih kılavuzunda yer alan 2 bin 38 kadro için tercih oluşturabilecek. Adayların tercih yapabilmesi için, kılavuzda kadrolar için belirtilen nitelik kodlarını ve özel şartı incelemesi gerekir. Gerekli şartlar taşınmadığı halde yapılan tercihler geçersiz olarak sayılır.  KPSS tercih robotu ve KPSS tercih kılavuzunda yer alan tüm detayları, özel koşulları, mezuniyetlerin ve alım yapılacak unvanların yer aldığı bağlantıları aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz.
 

KPSS 2017/2 TERCİH KILAVUZU VE BAŞVURU İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ


KPSS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılır. Aday işlemleri sistemine, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapıldıktan sonra işlem gerçekleştirilebilir.
KPSS 2017/2 tercihi yapacak adaylardan; ortaöğretim mezunlarının KPSSP94, ön lisans mezunlarının KPSSP93 ve lisans mezunlarının da KPSSP3 puanına sahip olması gereklidir.
Sistem üzerinden tercih listesini oluşturan adaylar, tercih ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlayabilirler. Adaylar, 23 Kasım saat 23.59’a kadar tercihlerinde değişiklik yapabilir.