24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

‘Mis gibi Türkiye’ için temizlik seferberliği

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde 7’den 70’e binlerce vatandaş sokaklara çıkıp, çöp topladı. Abdürrahim Albayrak, Revna Demirören ve Serenay Sarıkaya da daha temiz bir Türkiye için kolları sıvadı.

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Mis gibi Türkiye’ için temizlik seferberliği

Edirne'den Van’a 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde 7’den 70’e herkes çöp topladı. Dünya Temizlik Günü dolayısıyla hemen hemen her şehirde bir çöp toplama kampanyası yapıldı. İstanbul’da ‘Mis gibi Türkiye’ üyeleri de Beşiktaş’tan başlayarak Topkapı’ya kadar temizlik yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in de aralarında bulunduğu grup, ellerine çöp poşetlerini alarak çevreye atılan çöpleri topladı. Temizliğin önemine dikkat çeken Demirören “Herkesin nasıl evini, kendini temiz tutması gerekiyorsa çevresini de temiz tutması gerektiğine inanıyorum. Her türlü sağlık problemi pislikten geliyor. Onun için herkes kendine düşen görevi yapmalı ve etrafını temiz tutmalı, temiz tutmayanları uyarmalı. Biz de bugün burada bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Herkesi temiz olmaya davet ediyorum.” dedi.  

LÜTFEN İZMARİT ATMAYIN 

Bayrampaşa’da düzenlenen etkinliğe Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak, engelli bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli kişiliği ile tanınan Albayrak, etkinlikte eline fırçayı ve faraşı alarak Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte sokaklarda çöp topladı. Her vatandaşın çevre konusunda duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Albayrak, sokaklara atılan izmaritlere çok kızdığını söyledi. Oyuncu Serenay Sarıkaya da, Belgrad Ormanı’nda düzenlenen etkinlikte yer aldı. Sarıkaya “Mis gibi bir Türkiye için burada bir aradayız. Ben de bu hareketin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Eğer gerçekten güzel ve yaşanılabilir bir dünya istiyorsak doğamıza iyi bakmalı ve sahip çıkmalıyız” diyerek duygularını dile getirdi. Antalya’da ise hem otel çalışanları hem de turistler sahilde çöp toplayıp, ellerinde taşıdıkları pankartlarla çevre mesajı verdi. 

DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü farkındalığıyla çevre hareketine katılan herkesi kutladı. Emine Erdoğan, Twitter hesabından #DünyaÇöpToplamaGünü etiketiyle paylaşımda bulundu. 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü farkındalığıyla çevre hareketine katılan herkesi kutladığını belirten Erdoğan, “Millet olarak hep birlikte, hepimizin evi olan doğaya sahip çıkalım. Çöpümüzü yere, sokağa, toprağa atmayalım.” ifadesini kullandı.