19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

MSB uzman erbaş alımları başvuru tarihi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2018 yılı ilköğretim ve lise mezunu uzman erbaş alımı başvuruları başladı.

26 Şubat 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
MSB uzman erbaş alımları başvuru tarihi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) 2018 yılı uzman erbaş başvuru kılavuzunun yayımlanması ile uzman çavuş başvuruları başladı. Uzman erbaş alımı ile ilgili başvuru şartlarına dair detayları star.cmo.tr olarak sizler için çıkarttık.

Kimler Başvurabilir, Başvuru Koşulları Nelerdir?

Uzman erbaşlık için aşağıdaki başvuru koşullarını sağlayan adaylar; Uzman Onbaşı olarak sadece Piyade Sınıfı Komando Branşına, Uzman Çavuş olarak ise Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda uygun göreceği aşağıdaki bağlantıda yer alan sınıf ve branşlarda sınıflandırmaları Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılacaktır denildi. Uzman çavuş alımı başvuru genel şartları!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Adaylar eğitim seviyelerine göre belirtilen statüye başvuru yapabilecektir, Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması uygun olmak ile Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu kurumuna karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak gerekiyor.

Uzman çavuş alımı mezuniyet şartı nedir?

Uzman onbaşı adayları için en az ilköğretim/ortaokul veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak), Uzman çavuş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak) gerekiyor.