19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

MSÜ yerleştirme sonuçları açıklandı

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) ikinci seçim aşaması işlemlerinin tamamlanmasının ardından merakla beklenen yerleştirme sonuçları açıklandı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
MSÜ yerleştirme sonuçları açıklandı

MSÜ bünyesinde eğitim aldıktan sonra TSK'da çalışma hayali kuran vatandaşların beklediği MSÜ yerleştirme sonuçları açıklandı. MSB Millî Savunma Üniversitesi 2018 Yılı Askeri Öğrenci Temini kapsamında 02 Temmuz - 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında MSÜ İkinci seçim aşamaları tamamlanmış ve adaylar beklemeye başlamıştı.

MSÜ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılan ve sonuçları 12 Nisan 2018 tarihinde açıklanan 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na katılan adaylar, tercih işlemlerini 24 Nisan-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Millî Savunma Bakanlığı’nın (MSB) resmi internet sitesi www.msb.gov.tr üzerinden tamamlamış ve bu aşamayı geçen adaylar 02 Temmuz - 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında ikinci seçim aşamasına katılmıştı. Yapılan değerlendirme sonrası ikinci seçim aşamaları da tamamlanmıştı. Aylardır heyecanla sürecin tamamlanmasını bekleyenler için haber geldi. MSÜ Harp Okulları yerleştirme sonuçları açıklandı.

MSÜ yerleştirme sonuçlarına yönelik kurum tarafından yapılan açıklama şöyle:

Değerli Adaylarımız;

1 - MSÜ Harp Okullarına "Aday Yerleştirme İşlemleri" MSÜ Rektörlüğü koordinesinde ilgili Okul K.lıkları tarafından;

a. Asil listelerdeki adayların kayıt işlemleri 15-17 Ağustos 2018 tarihleri arasındaki mesai gün ve saatlerinde (08.00-17.00),

b. Yedek listelerdeki adayların kayıt işlemleri 27 Ağustos-12 Eylül 2018 tarihleri arasındaki mesai gün ve saatlerinde yapılacaktır.

2- Belirtilen tarihte kesin kayıt işleminizi yaptırmamanız halinde kesin kayıt hakkınız iptal edilecektir.

3- Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları için YEDEK olarak sıralamaya giren adaylar için;

27 Ağustos 2017 tarihinden itibaren asil listede bulunan adaylardan kayıt yaptırmayanların yerlerine Yedek Liste birinci adaydan başlayarak sırası gelen adaylar telefon ile çağrılacaktır. Sıranın size gelmesi durumunda, başvuru esnasında beyan etmiş olduğunuz telefonlara çağrı yapılacağından, aranıldığında bu telefonlarda bulunmanız gerekmektedir. Aranıldığında bu telefonlarda bulunmamanız hak kaybına uğramanıza neden olacaktır. Size yapılan tebligattan sonra 2 iş günü içerisinde kesin kayıt işleminizi yaptırmamanız halinde kesin kayıt hakkınız iptal edilecektir. İletişim bilgilerinizde meydana gelen değişiklikleri aşağıda belirtilen iletişim numaralarını arayarak güncellemeniz gerekmektedir.

MSÜ OKUL KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Mili Savunma Üniversitesi (MSÜ) için kayıt süreci 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü başladı. MSB memur alımı ilanı için ilanın yayımlanmasının ardından ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden başvuru kılavuzu yayınlanmıştı. Personel temin sürecinde adaylar ön başvuru, başvuru, kayıt-kabul, uygulamalı sınav, mülakat sınavı, sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından sonra şimdi sıra okul kayıtları ve yedek listelerinde. Bu süreçte Askeri okullar için Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri öğrenci alımı yapıldı. Milli Savunma Üniversitesi, aynı zamanda Astsubay Meslek Yüksekokulu için de başvuruları kabul edildi.

Gençlere, üniversite eğitimini askeri okullarda yaparak subay ve astsubay olma şansını tanıyan Milli Savunma Üniversitesi, mülakat bilgilerini ve yaş sınırını kılavuz dahilinde açıklanmıştı. 2 Temmuz - 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılan fiziki sınavların ardından MSÜ kesin sonuçları açıklandı.  Adaylar, kabul edilip edilmedikleri MSB’nin (Milli Savunma Bakanlığı) resmi sayfasından görüntüleyebilecek.

MSÜ 2018 İkinci seçim aşamaları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb.MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı-Mülakat yapıldı. Milli Savunma Üniversitesi sınavına giren adaylar, sonuçların resmen açıklanmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan sorgulama yapabilecek. Sonuçların ardından kayıt telaşı başladı. Okullara kayıtlar 13 Ağustos tarihinde alınmaya başlandı.

MSÜ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki Hava, Kara, Deniz ve Harp Okulları ile aynı okulların meslek yüksekokullarında eğitim almak isteyen on binlerce aday, tercih sonuçlarını resmi internet sitesinden www.msb.gov.tr üzerinden görüntüleyebilecek. Belirlenen süre içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek.

MYO Asil ve Yedek Adayların Kayıt İşlemleri

Asil ve yedek listeler www.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir duyuru yapılmayacak, belge gönderilmeyecektir. Sınavlarda başarılı olan adaylardan okullara alınacak kontenjan sayısı kadar aday yerleştirmesi yapılacaktır. Kontenjana giremeyen adaylar yedek olarak belirlenecek, ihtiyaç halinde çağrı yapılabilecektir.