26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

E- devlet Nüfus kayıt örneği nasıl alınır

Nüfus kayıt örneği nasıl alınır ve Nüfus kayıt örneği nasıl sorgulanır merak ediliyor. Önceden Kaymakam ve Nüfus Müdürlüklerinden alınan Nüfus kayıt örnekleri artık tek tuşla elinizde. E-Devlet sistemine T.C. Kimlik numaranız şifreniz ile birlikte giriş yaparak nüfus kayıt örneği alabilirsiniz. Bu işlem sıra size geldikten sonra sadece birkaç dakika sürmektedir. Ayrıca, nüfus kayıt örneği almak için en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne T.C. Kimlik kartınız ile birlikte müracaat ettiğiniz takdirde belgenizi alabilirsiniz.

14 Mart 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
E- devlet Nüfus kayıt örneği nasıl alınır

E- devlet Nüfus kayıt örneği nasıl sorgulanır Nüfus kayıt örneği nasıl ve nereden alınır merakla araştırılan soruların yanıtlarını haberimizde hazırladık. Teknolojinin gelişmesiyle pratikleşen bir sistem içerisindeyiz. Nufüs kayıt örneği alma işlemlerini artık e Devlet sisteminden halledebilirsiniz. E-Devlet sisteminde güvenlik amacıyla kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bu doğrulama e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı yollarıyla yapılabilir. Sisteme giriş yaparak e-hizmetler bölümünde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında işlem yapabilirsiniz. 

 

NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NEREDEN ALINIR?

E-Devlet sistemine T.C. Kimlik numaranız şifreniz ile birlikte giriş yaparak nüfus kayıt örneği alabilirsiniz. Bu işlem sıra size geldikten sonra sadece birkaç dakika sürmektedir. Ayrıca, nüfus kayıt örneği almak için en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne T.C. Kimlik kartınız ile birlikte müracaat ettiğiniz takdirde belgenizi alabilirsiniz.

 

E-DEVLET'TEN NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NASIL ALINIR?

E-Devlet sisteminde güvenlik amacıyla kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bu doğrulama e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı yollarıyla yapılabilir. Sisteme giriş yaparak e-hizmetler bölümünde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında işlem yapabilirsiniz.

 

 

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ 

 

İşlem sırasında bu belgeyi ne için alacağınıza dair bir soru gelmektedir. Sistemin size sunduğu seçeneklerden birini seçtikten sonra sistem, nüfus kayıt örneği belgesini barkodlu olarak oluşturacaktır. Aynı sayfadan oluşturulan barkodlu belgenin çıktısını alabiliriz. Bir gün içerisinde yalnızca bir kez belge oluşturabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz belgenin geçerlilik süresi bir aydır.

Unutmamanız gereken en önemli noktalardan biri de e-Devlet üzerinden bir gün içinde sadece tek bir defa Nüfus Kayıt Örneği belgesi alabilirsiniz.