20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Okul öncesi taban ve tavan puanları belli oldu! Okul öncesi başarı sıralaması sizlerle

Okul öncesi taban puanları 2019 belli oldu mu? Okul öncesi başarı sıralaması açıklandı mı? sorularının yanıtları tüm üniversite tercihi yapacak olan adaylar tarafından araştırılıyor. 17 Temmuz 2019 gece yarısı saat 01:20'de açıklanan YKS sonuçlarının ardından tercih heyecanı başlamıştı. Büyük bir heyecanla beklenen YKS tercih dönemi bugün başladı ve 29 Temmuz'a kadar tercihler yapılabilecek. Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Okul öncesi taban puanları ve başarı sıralaması hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik. İşte tüm detaylar....

24 Temmuz 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Okul öncesi taban ve tavan puanları belli oldu! Okul öncesi başarı sıralaması sizlerle
Okul öncesi taban puanları 2019 belli oldu mu? Okul öncesi başarı sıralaması açıklandı mı? sorularının yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bugün heyecanla beklenen YKS tercih dönemi başladı. Hayallerindeki üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler 23 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. YKS adayları tercih işlemlerini T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. YKS 2019 tercih işlemleri hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar sizlerle... 
 
OKUL ÖNCESİ TABAN PUANLARI 2019 BELLİ OLDU MU? 
2019 YKS Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. YKS Programları Ve Kontenjanları Kılavuzu'nda taban ve tavan puanlarına ulaşabilirsiniz. 
 
OKUL ÖNCESİ BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?
 

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. 
 
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.
 
TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.
 
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. 
 

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?​
Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:
 
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.
 
Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.  Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.  Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
 
TYT’de hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1C’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları (A-TYT) hesaplanacaktır. A-TYT puanının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için A-TYT puanı hesaplanacaktır.