25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ÖSYM mobil giriş ekranı ile cep telefonundan sonuç sorgulama

YGS sonuç sorgulama işlemini cep telefonunuzdan da yapabilirsiniz. YGS 2017 sonuçları açıklandı. Sınava giren ve puanlarını öğrenmeyi heyecanla bekleyen öğrenciler sonuç sorgulama yapmak için farklı yollar arıyor. Bunlardan biri de ÖSYM tarafından kullanıma açılan ÖSYM mobil uygulamaları. Android ve iOS yazılımlı telefonlarda kullanılabilen uygulamayla 2017 YGS sonuçlarınıza çok kolay bir şekilde bakabilirsiniz. YGS 2017 sonuçlarını mobil uygulamadan öğrenmek için önce ÖSYM Mobil uygulamayı cep telefonunuza indirmeniz gerekmekte.

29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ÖSYM mobil giriş ekranı ile cep telefonundan sonuç sorgulama

ÖSYM, YGS 2017 sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara bakmak isteyen üniversite öğrenci adayları farklı yollar arıyor. Bunlardan biri de ÖSYM'nin mobil uygulaması. İlk yapmanız gereken ise ÖSYM MOBİL uygulamayı telefonunuza indirmek. Sonrasında TC Kimlik Numaranız ve Şifrenizle giriş yaparak uygulamayı sürekli açık tutabilirsiniz. Andoid ve iOS yazılımlı tüm telefonlarda uygulamayı indirebilir rahatça kullanabilirsiniz. Böylece ÖSYM tarafından yapılan son dakika YGS 2017 sonuçlarına bakabilirsiniz.

 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 

YGS 2017 SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

 

ÖSYM MOBİL ANDROİD VE ÖSYM MOBİL iOS İNDİRME

Google Play ve App Store'da hazırlanan "ÖSYM Mobil" uygulaması ile adaylar programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, 2017 YGS sonuçları otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek.    

 

ÖSYM MOBİL LİNKLERİ İNDİRME

"ÖSYM Mobil" sistemi 3 ekrandan oluşuyor. Adaylar, TC kimlik, YU numarası (KKTC uyruklu, yabancı uyruklu veya uyruksuz aday numaraları) ve Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecek.    

 

Sisteme giriş yapıldıktan sonra "sınav liste" ekranında, AİS'te sonuç bilgisi bulunan adaya ait 2016 YGS sonuçları, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek. Sınav sonuç ekranından da adaylar 2016 YGS sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecek. "ÖSYM Mobil" uygulamasına ilgili linklere, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

 

YGS SONUÇLARI ÖSYM MOBİL UYGULAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS 2017 sonuçlarını mobil uygulamadan öğrenmek için önce ÖSYM Mobil uygulamayı cep telefonunuza indirmek zorundasınız. Uygulamayı indirdikten sonra karşısına aşağıdaki ekran çıkacak. Ekrana TC kimlik numaranız ve ÖSYM Aday Şifrenizle giriş yapın. Karşınıza çıkan ekran 2017 - YGS Sonuçları seçeneğine tıklayın ve YGS 2017 sonuçlarınıza ulaşın.

 

Bu işlemlerin ardından YGS sınav sonuçlarınızı kolayca görüntüleyebilirsiniz. YGS sonuçları ilk açıklandığında sistemde yoğunluk olabileceğini ve sonuç sorgulama ekranının biraz geç gelebileceğiniz belirtelim.