19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2018 Ramazan için lezzetli ve pratik iftar yemeği tarifleri

Ramazan iftar menüsü bugün ne pişirsem Lezzetli ve pratik iftar yemek tarifleri nelerdir merak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan nihayet geldi. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere en pratik, güzel ve leziz ev yemekleri tarifleri haberimizde yer alıyor. Akşam iftarda ne yemek yapayım diye düşünenler için ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini derledik. İftar menüleri ramazanın tatlı telaşı olarak anılıyor.

17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
2018 Ramazan için lezzetli ve pratik iftar yemeği tarifleri

Ramazan iftar menüleri bugün ne pişirsem Lezzetli ve pratik iftar yemek tarifleri haberimizde yer almaktadır. Fazilet ayı, içinde bulunan Ramazan ayı Kur'an ayı ve günahlardan silkinmeye vesile oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif tüm müslümanlar tarafından eda ediliyor. 

Özellikle iftar yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Biz de merak edilenler için haberimizi derledik. 

TAVUK ÇORBASI TARİFİ

 

MALZEMELER

- Bir bütün tavuk göğsü

- 1 litre tavuk suyu

- 1 litre süt

- 2,5 su bardağı kuskus

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

 

ÜZERİ İÇİN

- Tereyağı

- Pul biber

- Nane

 

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayın suyunu süzün ve didikleyin. Tencerede eritiğimiz tereyağına sıvı yağ da ekleyip kuskusları kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Yumuşayan kuskusların üstüne süt, tuz, didiklenmiş tavukları ekleyip sütü bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın( çok fazla kaynatırsanız süt kesilir).

 

KİRDE KEBABI TARİFİ

- 500 gr julyen doğranmış kuzu eti

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Sıvı yağ

- Karabiber

- Tuz

 

KREBİ İÇİN;

- 2 su bardağı süt

- 2 yumurta

- 1,5 su bardağı un

- Maydanoz

- Bir tutam tuz

 

ÜZERİ İÇİN;

- Yoğurt

- Tereyağı

- Pulbiber

 

HAZIRLANIŞI

Jülyen kesilmiş kuzu etini 2 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanları ufak ufak küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin.

Krep İçin: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz) Tüm krep malzemesini aynı şekilde önlü, arkalı pişirin.

Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

 

ETİMEK TATLISI TARİFİ

 

- 2 su bardağı esmer şeker

- 1 litre süt

- 2 yemek kaşığı un

- 1 paket etimek

- 2 su bardağı su

- 2 çay bardağı limon suyu

 

HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede süt, unu ve esmer şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Şerbeti için, 1 su bardağı esmer şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye alın. Şeker karışımını 10-15 dakika koyulaşana kadar karıştırın. Etimekleri borcama yerleştirin. Üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekildikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. Tatlı biraz bekletildikten sonra meyvelerle süsleyin.