2018 iftar menüsü Ramazan için lezzetli ve pratik iftar yemeği tarifleri Bugün ne pişirsem

Ramazan iftar menüsü bugün ne pişirsem Lezzetli ve pratik iftar yemek tarifleri nelerdir? Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan nihayet geldi. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere en pratik, güzel ve leziz ev yemekleri tarifleri haberimizde yer alıyor. Akşam iftarda ne yemek yapayım diye düşünenler için ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini derledik. İftar menüleri ramazanın tatlı telaşı olarak anılıyor. İşte ramazan sofranız için iftar menüsü önerileri ve yemek tarifleri! Günün iftar menüsü nedir? İftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İlk günün menüsünde kirde kebabı, tavuk çorbası, zeytinyağlı barbunya ve etimek tatlısı tarifi var.

  • 23
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

Ramazan iftar menüleri bugün ne pişirsem Lezzetli ve pratik iftar yemek tarifleri haberimizde yer almaktadır. Fazilet ayı, içinde bulunan Ramazan ayı Kur'an ayı ve günahlardan silkinmeye vesile oruç ayı olan Ramazan-ı Şerif tüm müslümanlar tarafından eda ediliyor. Orucun tutulduğu Ramazan ayında hanımlara yemek tarifleri konusunda yardımcı olacak en kolay ve nefis iftar menüsü için yemek tariflerini derledik. . İşte sizler için hazırladığımız günün menüsü ve iftar menüsü yemek tarifleri...

Özellikle iftar yemeği yapmak için az zamanı olanlar, işten yorgun argın gelip gece olmadan akşam yemeği hazırlamaya çalışanlar için bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alabilir, her güne farklı bir pratik tarif bulmak sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Biz de merak edilenler için haberimizi derledik. Bugün ne pişirsem? Akşama ne yemek yapsam?

 

TAVUK ÇORBASI TARİFİ

 

MALZEMELER

- Bir bütün tavuk göğsü

- 1 litre tavuk suyu

- 1 litre süt

- 2,5 su bardağı kuskus

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

 

ÜZERİ İÇİN

- Tereyağı

- Pul biber

- Nane

 

HAZIRLANIŞI

Tavuk göğsünü haşlayın suyunu süzün ve didikleyin. Tencerede eritiğimiz tereyağına sıvı yağ da ekleyip kuskusları kavurun. Tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Yumuşayan kuskusların üstüne süt, tuz, didiklenmiş tavukları ekleyip sütü bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın( çok fazla kaynatırsanız süt kesilir).

 

KİRDE KEBABI TARİFİ

- 500 gr julyen doğranmış kuzu eti

- 1 adet kuru soğan

- 1 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Sıvı yağ

- Karabiber

- Tuz

 

KREBİ İÇİN;

- 2 su bardağı süt

- 2 yumurta

- 1,5 su bardağı un

- Maydanoz

- Bir tutam tuz

 

ÜZERİ İÇİN;

- Yoğurt

- Tereyağı

- Pulbiber

 

HAZIRLANIŞI

Jülyen kesilmiş kuzu etini 2 yemek kaşığı zeytinyağında rengi değişene kadar soteleyin. Soğanları ufak ufak küp şeklinde doğrayın, orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve salça ile birlikte ekleyin. 1 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip etler pişene kadar pişirin.

Krep İçin: Bir kaseye tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Ufak ebattaki krep tavasına çok dolu olmayacak şekilde karışımı dökün. İnce bir krep olmalı. ( tavanızın büyüklüğüne göre ölçüyü siz ayarlayabilirsiniz) Tüm krep malzemesini aynı şekilde önlü, arkalı pişirin.

Servis tabağına önce krep, arasına et olmak üzere 4 kat yapın. En üste yoğurt ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

 

ETİMEK TATLISI TARİFİ

 

- 2 su bardağı esmer şeker

- 1 litre süt

- 2 yemek kaşığı un

- 1 paket etimek

- 2 su bardağı su

- 2 çay bardağı limon suyu

 

HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerede süt, unu ve esmer şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Şerbeti için, 1 su bardağı esmer şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye alın. Şeker karışımını 10-15 dakika koyulaşana kadar karıştırın. Etimekleri borcama yerleştirin. Üzerine şerbeti dökün. Şerbet çekildikten sonra muhallebiyi üzerine dökün. Tatlı biraz bekletildikten sonra meyvelerle süsleyin.

 

 

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler:

500 gram ayıklanmış taze barbunya

3 küçük domates

1 orta boy soğan

1 orta boy havuç

1 sivri biber

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1/4 demet maydanoz

Yapılışı:

Bir tencereye yağ ve küçük doğranmış soğanlar konulup hafifçe çevrilir. Temizlenmiş ve dörde bölünmüş havuçlar ve biber karışıma eklenip bir süre harlı ateşte pişirilir. Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesler ve dörde bölünmüş sarımsaklar da tencereye konulur. Birkaç dakika karıştırılarak ateşte çevrilir. Önceden haşlanmış barbunya şeker ve tuz konulup biraz daha harlı ateşte pişirilir. 1-2 bardak sıcak su tencereye konulur ve ağzı kapalı olarak hafif ateşte barbunya ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir. Üzeri maydanozla süslenip ılık olarak servis edilir.

 

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
´´Senin ne haddine!´´

´´Senin ne haddine!´´

Bu mesleği yapmaya kimse cesaret edemiyor

Bu mesleği yapmaya kimse cesaret edemiyor

Karpuz büyüklüğündeki mantar şoke etti

Karpuz büyüklüğündeki mantar şoke etti

Bıyıksız hali şaşkına çevirdi

Bıyıksız hali şaşkına çevirdi