18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Ramazan orucu sona erdi

2017 Ramazan’da ilk sahura 26 Mayıs Cuma’yı 27 Mayıs Cumartesi’ye bağlayan gece kalkılacak ve 27 Mayıs Cumartesi günü ilk oruç tutulacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Ramazan imsakiyesini yayınladı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ramazan orucu sona erdi

Ramazan ayıyla ilgili merak ettiğiniz bazı soruların cevabına bu sayfadan ulaşabileceksiniz. Bu yıl ilk teravih namazı 26 Mayıs akşamı kılınacak. İlk sahura 26 Mayıs Cuma’yı 27 Mayıs Cumartesi’ye bağlayan gece kalkılacak ve 27 Mayıs Cumartesi günü ilk oruç tutulacak. Yüce Allah Kuran’da "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Ramazan imsakiyesini yayınladı. 

İL İL İFTAR SAHUR İMSAK TERAVİH NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN...

 

Ramazan hicri takvime göre 9. aydır. Hicrî kamerî aylardan ‘Üç aylar’ olarak tabir ettiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan ayları tüm Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in indiği aydır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir. Kadir Gecesi, Kuran’ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir. Ramazan ayı ayetlerinden bir tanesi, "Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı." ( Bakara, 183) şeklindedir.