20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Saman yüklü tırdan 290 kilogram esrar çıktı

Adana’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdukları saman yüklü bir tırın dorsesi içerisinde gizlenmiş halde 290 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA24 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Saman yüklü tırdan 290 kilogram esrar çıktı
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri, durumundan şüphelendiği 33 F 5380 plakalı bir tırı, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otobanı İncirlik Park Alanı'nda durdurdu. Narkotik köpekleriyle tırın dorsesinde arama yapan ekipler, kapalı tır dorsesini açınca saman balyaları arasında gizlenmiş paketler halinde 290 kilogram esrar ele geçirdi.
 
Olayla ilgili tır sürücüsü Ekrem A. (51) ve yolcu konumunda bulunan Halis A. (24) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Ele geçirilen esrara ise imha edilmek üzere el konuldu.
 
Diyarbakır'da  da 3 ton ele geçirildi
 
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çok miktarda mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Operasyonun adresi, Lice, Hazro ve Silvan ilçeleri arasındaki kırsal alan. 4 gün süren operasyonda teröristlere ait 8 mağara ve sığınak imha edildi. Ayrıca bir tabanca, bir av tüfeği, iki el yapımı patlayıcı ve çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.
 
PKK'nın finans kaynağına da darbe vuruldu. Piyasa değeri 100 milyon lira olan 3 ton esrar ve 190 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.